DIY vapování: Z čeho se skládá e-cigareta

DIY vapování: Z čeho se skládá e-cigareta

Ostřílení vapeři to vědí zcela jistě. Stejně tak ti, kteří preferují DIY (Do It Yourself) vapování a své e-cigarety si skládají a obměňují sami. Pro vás ostatní jsme připravili jednoduchý přehled součástek, ze kterých se skládá klasická e-cigareta. Také se podíváme na jejich funkce.

DIY: Není e-cigareta jako e-cigareta

V naší nabídce najdete několik druhů elektronických cigaret, které se od sebe značně liší. Samostatnou kapitolou jsou jednorázové e-cigarety, které fungují na stejném principu, ale nelze, jak už název napovídá, do nich posléze doplnit náplň. Hodí se třeba na cesty nebo na vyzkoušení, zda vás vapování chytne, či nikoliv.

Dalším specifickým druhem jsou takzvané Pody. Jedná se o jakési menší bezúdržbové e-cigarety, což je jejich největší výhodou. Náplně se nedoplňují jako u klasických cigaret, ale pomocí vyměnitelných cartridgí, což bychom mohli přirovnat k tonerům u tiskáren.

Pak tu máme takzvané praktické Pen Style e-cigarety ve tvaru propisky či pera, které opět vynikají svou praktičností. A nakonec klasické tankové e-cigarety, o kterých se budeme nyní bavit dále. Z čeho se tedy skládají? A můžete si je složit sami DIY?

Baterie

Základem každé e-cigarety je baterie. Bez ní by DIY vapování opravdu nešlo. Buď je baterie v e-cigaretě zabudovaná napevno a po vybití ji můžete dobíjet, nebo ji můžete vyměnit. 

Můžete se setkat s různou silou baterií dle potřeby. Například při subohmovém vapování potřebujete výkonnou baterii, která dokáže co nejvíce nažhavit spirálu. 

Atomizér

Atomizér je topná spirálka z odporového drátu, která je napojena na baterii. Zároveň je atomizér v kontaktu s vatou, do které se nasákne e-liquid. Zahřátím spirálky pomocí proudu z baterie se e-liquid z vaty vypařuje a výslednou páru potahujete. Atomizér ovlivňuje nejen hustotu páry, ale také výslednou chuť při vapování. Na výběr máte spoustu druhů s různým odporem. 

Clearomizér

Clearomizér zajišťuje odpařování e-liquidu. Součástí clearomizéru je žhavicí hlava, která je u některých druhů vyměnitelná, a také tělo - tedy prostor pro e-liquid. Clearomizér se na e-cigaretu napojí pomocí závitu - nejčastěji jde o závit 510.

Elektronické cigarety se dále dělí na menší součástky, které můžete u některých druhů e-cigaret měnit. Jde například o samotné spirálky, vaty, žhavicí hlavy a další náhradní díly.

Seznam součástek znáte. Jste tedy připraveni na DIY vapování? Nebo raději sáhnete po hotovce? 

Ztrácíte se v pojmech týkajících se vapování? Přečtěte si náš Slovník vapování, ať jste v obraze. 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

 

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce