Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

DIY Vaping: Spirálka v atomizéru. Kdy a jak ji vyčistit?

DIY Vaping: Spirálka v atomizéru. Kdy a jak ji vyčistit?

Vapeři se dělí na dva základní tábory: Na jedné straně ti, kteří mají rádi hotové mašinky se snazší či pokročilejší údržbou a na straně druhé borce, kteří si dokážou složit svůj vaporizér složit do posledního šroubku jako Forest Gump zbraň při cvičení ve Vietnamu. Patříte do té druhé? Podívejte se, jak správně vyčistit spirálku v atomizéru.

Není spirálka jako spirálka

Opotřebená spirálka nemusí přijít vždycky rovnou do koše. Pravidelným čištěním dosáhnete její delší životnosti. Ale nejprve si musíme říct něco o druzích spirálek.

Pokud se zaměříme na spirálky pro DIY atomizéry jako RTA, RDA a RDTA, je jejich usazení do atomizéru složitější než u běžných žhavících hlav. Všechno se dělá hezky ručně včetně vložení vaty. A navíc musíte dát bacha, aby vám liquid nikde neprotékal. Pro začátečníky žádný med, ale vědu v tom také nehledejte. 

 

Vata vám vypoví funkci pravděpodobně dříve než samotná spirálka, protože může snadno dojít k jejímu přepálení. Ale i spirálka trpí neustálým vapováním. Postupně se na ni napaluje liquid, který může karamelizovat. Spirálka tak hůře vede teplo, což ve výsledku vypadá tak, že vám vapo nefunguje tak, jak by mělo. Ať už z důvodu pomalejšího zahřívání nebo výsledné chuti liquidu. A karamelizovaného liquidu se musíte ze spirálky zbavit, nebo vám spirálka brzy řekne ADIOS. 

Jak vyčistit spirálku

Jak ji tedy vyčistit? Nejdříve odstraňte ze svého DIY atomizéru vatu. Následně vypalte na sucho spirálku, ale dejte pozor, abyste ji příliš nerozžhavili. V dalším kroku vyjměte atomizér ze svého modu a vložte spirálku pod vlažnou tekoucí vodu. K čištění spirálky můžete nyní použít například starší zubní kartáček. Po vyčištění kartáčkem spirálku ještě jednou opláchněte. Nakonec spirálku ještě jednou vypalte, aby se z ní odpařila veškerá voda a můžete přidat vatu a vesele vapovat dál. 

Pouze pokud i po několikátém čištění nefunguje spirálka, jak má nebo na ní stále zůstávají zbytky liquidu, je čas na její výměnu. 

Náhradní DIY spirálky s vybraným odporem najdete v našem e-shopu.

 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce