Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak správně nakládat s e-cigaretami na konci jejich životnosti

Jak správně nakládat s e-cigaretami na konci jejich životnosti

Elektronické cigarety se staly populární alternativou k tradičnímu kouření. Avšak, když dojde ke konci jejich životnosti, je důležité správně nakládat s jejich odpadem. Stejně jako u mobilů, počítačů a další elektroniky, i e-cigarety by neměly končit v běžném směsném odpadu. Zde najdete pár užitečných tipů, jak s nimi nakládat správně.

Recyklace do speciálních kontejnerů

E-cigarety jsou elektronická zařízení obsahující baterie a drobnou elektroniku. Proto patří do speciálních recyklačních kontejnerů nebo sběrných boxů. Červené recyklační kontejnery mohou být nedostupné, ale města obvykle poskytují určené sběrné body na recyklaci elektroniky.

červený kontejnerTakto vypadá červený kontejner, do kterého můžete vhodit baterie nebo elektronické cigarety. Zdroj obrázku: https://www.cervenekontejnery.cz/

Jak na jednorázové e-cigarety

I jednorázové e-cigarety obsahují baterie a malé množství elektroniky. Nedoporučuje se je vyhazovat do běžného odpadu. Místo toho je vhodné je umístit do sběrných boxů pro elektronický odpad.

 

A co s bateriemi

Není baterie jako baterie. V některých zařízeních se setkáte s integrovanou baterií, která stejně jako u jednorázovek nejde vyndat, ale lze ji nabíjet. V jiných případech najdete baterie, které lze po skončení životnosti vyměnit za novou.

Integrovaná baterie

E-cigarety s integrovanou baterií mají samozřejmě omezenou životnost. Po vyčerpání její kapacity je nejlepší umístit ji do speciálních sběrných boxů.

Vyměnitelná baterie

Druhým typem je zmíněná vyměnitelná baterie. V případě e-cigarety s vyměnitelnou baterií, když baterie doslouží, je důležité ji vyměnit za novou. Starou baterii je vhodné umístit do speciálního sběrného boxu určeného pro recyklaci baterií.

vape SYX BAr

Co z tohoto článku plyne

Elektronické cigarety nepatří do běžného odpadu. Je důležité minimalizovat negativní dopady na životní prostředí a správně se zbavit starých a nefunkčních e-cigaret. Umístěním do speciálních sběrných boxů nebo kontejnerů pro recyklaci elektroniky můžeme přispět k udržitelnějšímu zpracování odpadu. Najdete je ve městech, ale také u obchodů s elektronikou. Případně se můžete zeptat tam, kde si elektronické cigarety pořizujete. Zpravidla mají sběrný box i ve všech kamenných prodejnách s elektronickými cigaretami.

S dodržováním těchto kroků můžeme aktivně přispět k ochraně životního prostředí a zároveň zajistit bezpečné a odpovědné nakládání s elektronickými cigaretami a bateriemi na konci jejich životnosti.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce