Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

5 e-cigaret pro ty, co chtějí skoncovat s kouřením

5 e-cigaret pro ty, co chtějí skoncovat s kouřením

Vapování je alternativou, která lidem pomáhá zbavit se závislosti na tabákových výrobcích a regulovat či úplně eliminovat příjem nikotinu do svého těla. Například ve Velké Británii je užívání e-cigaret jedním z oficiálních způsobů odvykacích center, jak se zbavit závislosti na kouření. Pro ty, co nežijí ve Velké Británii a chtějí to zkusit po svém, máme 5 tipů na e-cigarety, které jsou vhodné pro končící kuřáky.

Ještě než se vrhneme na konkrétní e-cigarety

Svět vapování je poměrně rozmanitý a to se týká hlavně i samotných zařízení. Zkrátka není e-cigareta jako e-cigareta. Pro ty z vás, kteří se ve světě vapování zatím moc neorientují, tu máme základní rozdělení e-cigaret:

  • Jednorázové
  • POD systémy
  • Pen-style e-cigarety
  • Gripy/mody

Jednorázovky

Pokud bychom se bavili o jednorázových e-cigaretách, tak ty jsou v podstatě na takové to vyzkoušení. Avšak zdání klame. To, jak chutná potah z jednorázové e-cigarety, vám neřekne vůbec nic o tom, jak chutná z jiných typů e-cigaret. Pro obecnou představu to stačit může, protože jsou stejně jako klasické cigarety určené pro MTL potahování. Ale jednorázové e-cigarety se spíš hodí pro sváteční vapery. Pokud byste si tím chtěli plnohodnotně nahradit kouření cigaret, rozhodně na tom neušetříte. Naopak.

PODy

Dalším druhem jsou POD systémy. Ty jsou pro začínající vapery, potažmo končící kuřáky asi úplně nejvhodnější. Stejně jako cigarety je u POD systémů možné potahovat způsobem pusa-plíce aka šluk šluk. A dále je zdobí praktická velikost a téměř nulová údržba. POD systémy se totiž skládají z baterie a PODu s cartridgí, která obsahuje žhavící hlavu a je již předvyplněna e-liquidem. Nemusíte tak řešit nějaké doplňování liquidů nebo výměnu žhavící hlavy – jednoduše koupíte novou cartridge, vyměníte a vapujete vesele dál. Dokonce existují hybridní PODy, kdy můžete do cartridgí doplňovat hotové či svépomocí namíchané liquidy. 

Pen-style

Pen-style cigarety zdánlivě připomínají pero či propisku – od toho taky ten název. Oproti PODu jde o složitější zařízení co do údržby. Pen-style e-cigareta se zjednodušeně skládá z baterie, skleněného těla, žhavící hlavy a náustku. Ve většině případů musíte při doplnění liquidu e-cigaretu rozebrat. Čas od času musíte dle vapování vyměnit žhavící hlavu a také zařízení vyčistit. Trochu více starostí, ale stojí to za to. Fajn je, že existují pen-style e-cigarety, které umožňují jak MTL tak DL vapování. Takže můžete zkoušet nové věci. 

Gripy/mody

Gripy tu úplně rozebírat nechceme, protože to není úplně vhodná záležitost pro začátečníky. Jedná se o složitější zařízení co do složení, údržby a nastavení nejrůznějších parametrů. I cenově se pohybujeme trochu jinde než u předešlých typů. O gripech a modech tedy třeba někdy příště. 

1 Joyetech eGo Pod

Jako první tip tu pro vás máme Joyetech eGo Pod, což je jednoduchá e-cigareta stvořená přímo pro začínající vapery/končící kuřáky. Značí se příjemným designem, vysokou kapacitou baterie 1 000 mAh (v pohodě vapujete celý den i více) a vyměnitelnou cartridgí s kapacitou liquidu 2 ml. A co teprve ta cena. Pro začátečníky ideál. Joyetech patří mezi top výrobce elektronických cigaret.

2 Uwell Caliburn

Rovněž se jedná o POD systém s vyměnitelnou cartridgí a kapacitou liquidu 2 ml. Kapacita baterie činí sice pouze 520 mAh, ale i tak vám to nebrání v celodenním vapování v běžném režimu. Výhodou je, že Uwell Caliburn zapnete pomocí 5x stisknutí tlačítka a při potahování již tlačítko držet nemusíte jako u jiných typů. A když měníte POD, nemusíte se bát opotřebení mechanismu, protože se k baterii připne pomocí magnetů.

3 Joyetech eGo AIO ECO

Opět se vracíme k výrobci Joyetech, tentokrát však jde o pen-style e-cigaretu AIO – All in One, nemusíte tedy nic dokupovat. Joyetech eGo AIO ECO obsahuje baterii o kapacitě 1700 mAh, dětskou pojistku, regulaci přívodu vzduchu pro přizpůsobení potahů a uživatelsky přívětivé plnění e-liquidem bez nutnosti rozebírání zařízení. Navíc cena je taktéž příznivá. 

4 EDGE Pro

Edge Pro je rovněž pen-style e-cigareta, která vyniká skvělou kapacitou baterie 1 500 mAh a revoluční technologií výměny žhavící hlavy. Tu vyměníte jednoduše, aniž byste museli zařízení rozebírat a riskovat vylití náplně. Stejně snadné je i doplňování liquidu pomocí externího portu. Jedná se tedy o pen-style e-cigaretu se všemi výhodami POD systémů.

5 XEO Void

XEO VOID patří mezi zařízení All-In-One, takže nemusíte nic dokupovat. Tedy kromě liquidu. Pod žhavící hlavou najdete 2ml tank, který je chráněn proti vytékání. Xeo VOID je také vybaven dětskou pojistkou. Kromě tohoto inovativního bezpečnostního systému obsahuje Xeo VOID klasické tlačítko, které se  e-cigaretu zapne a vypne po pěti stisktnutích.

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce