Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Přehled druhů elektronických cigaret. Jak se v tom vyznat?

Přehled druhů elektronických cigaret. Jak se v tom vyznat?

Není e-cigareta jako e-cigareta. Rozmanitost druhů je na jednu stranu fajn, na tu druhou to ale může leckoho pro svou složitost odradit. Jak si vybrat? Co když si pořídím e-cigaretu, která mi nebude z jakéhokoliv důvodu vyhovovat? Abychom tomu zamezili a pomohli vám v rozhodování, představíme vám jednotlivé druhy elektronických cigaret.

Jednorázové e-cigarety

Začněme tím nejjednodušším - jednorázovky. Dříve nic moc, ale v poslední době jsou jednorázovky ideálním vstupem do světa vapování. Nemusíte investovat do hardwaru stovky či tisíce, nemusíte se starat o údržbu – dovapujete a vyhodíte, ale na druhou stranu dostanete parádní chuť. Navíc praktické provedení co do velikosti se vám vejde pohodlně do kapsy. Ostatně to jsme již perfektně nastínili v předchozím článku Jednorázová e-cigareta jako ideální vstup do světa vapování

V čem ale budete muset udělat kompromis, je způsob potahování a také životnost e-cigarety. Vzhledem ke kapacitě baterie a výkonu jednorázovek si potáhnete pouze způsobem MTL, tedy pusa-plíce jako například u klasických cigaret. A co se týče výdrže, je to něco kolem jednoho až dvou dnů. Například jednorázovka MOTI PIIN 2 vám dopřeje až 600 potahů. Not bad. 

POD systémy

Jakkoliv ten název pro vás vapováním nepolíbené může znít složitě, jde o opravdu jednoduchý systém. Alespoň co se údržby týče. PODy jsou fajn. Stejně jako jednorázovky jsou určeny pro MTL vapování, a to díky nižšímu výkonu. Většinou mají lehce placatý tvar a menší velikost, takže jsou velice praktické a vhodné na cestování. Jsou velmi oblíbené u začátečníků, u žen a u lidí, kteří se tolik nechtějí starat o údržbu a přesto si chtějí vychutnat kvalitní vape. 

Tělo se skládá z baterie, kterou lze nabíjet pomocí USB kabelu, a z vyměnitelné cartridge. V té se nachází žhavící hlava a také předvyplněný liquid. Cartridge po spotřebování liquidu jednoduchým pohybem vycvaknete a nacvaknete novou. Existují druhy PODů, kde má cartridge plnící port. Nemusíte nikde nic šroubovat, pouze odklopíte port a doplníte liquid. Tím se nemusíte spokojit s nabídkou předvyplněných cartridgí a můžete doplňovat třeba svůj vlastní namíchaný liquid. Finančně jsou na tom PODy také velmi přívětivě. U nás pořídíte POD od 259 Kč. 

Pen style e-cigarety

Pen style e-cigarety patří mezi již trochu pokročilejší zařízení. Skládají se z baterie, tanku/skla, žhavící hlavy a náustku. Většina zmíněných částí je vyměnitelná, což je skvělé pro prodloužení životnosti zařízení, ale zároveň to zvyšuje nároky na údržbu a orientaci v náhradních dílech. Musíte tedy pravidelně vyměňovat žhavící hlavu, náustek a zařízení čistit. 

Baterii je opět možné nabít pomocí USB kabelu, který je zpravidla součástí balení. Kategorie pen style e-cigaret je sama o sobě poměrně rozmanitá, tak se jen těžko zobecňuje. Najdete mezi nimi jednodušší a levnější zařízení menší velikosti, které lze využít pouze na MTL potahování a nenabízí žádné možnosti nastavení. Stejně tak můžete mezi pen style e-cigaretami najít pokročilejší zařízení s nastavitelným airflow a výkonem pro určení způsobu potahu (MTL nebo DL) a přizpůsobení dle vybraného liquidu. Cena opět závisí na druhu a funkcích zařízení a pohybuje se od 295 Kč do necelé tisícovky. 

Box mod sady

Nejsložitější, nejvychytanější a zároveň také nejnákladnější druh e-cigaret, který je určen především pro pokročilé uživatele, jsou box mod sady. Nabízí spoustu možností nejen co do nastavení zařízení, ale i do jeho složení. Můžete si totiž koupit celou sadu nebo si zařízení poskládat z jednotlivých komponent sami. 

Většina zařízení obsahuje nejrůznější nastavení výkonu, teploty, airflow a dalších ukazatelů. Kapacita baterie je kvůli výkonu opravdu vysoká. Často se setkáte s mody, které lze nabíjet pomocí tužkových baterií. To představuje výhodu při vybití baterie. Jednoduše baterie vyměníte a nemusíte čekat na nabití. Výhodou je také variabilita použití náhradních dílů. Můžete kombinovat různé mody s různými atomizéry a přizpůsobit si tak zařízení podle sebe.

 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce