Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

5 věcí, kterými dokážou vapeři naštvat své okolí

5 věcí, kterými dokážou vapeři naštvat své okolí

Vapování je skvělou alternativou, pokud se někdo rozhodne přestat kouřit. To však neznamená, že můžete vapovat všude a před kýmkoliv. Ve většině případů stačí použít selský rozum, dát si jedna a jedna dohromady a tak nějak vám vznikne, co se sluší a patří. Pro ty ostatní jsme připravili přehled věcí, kterými vapeři dokážou znepříjemnit život těm, co jsou zrovna nablízku.

Vapování před dětmi

Pokud jsou ve vašem bezprostředním okolí děti, schovejte svou e-cigaretu a odložte si svou vapovací chvilku na později. Nehledě na to, jaký máte názor na kouření e-cigaret a jaké studie byly zveřejněny, vapování k dětem prostě nepatří. A už vůbec ne k cizím. Představa, že mi někdo na dítě vyfukuje dým jak z parníku, ve mně vyvolává nepříjemné pocity. Vyhnete se tak i případnému konfliktu. Děti by to možná mohlo lákat, ale už i proto byste to dělat rozhodně neměli. Ideální místo na vapování v parku na lavičce u dětského hřiště? Určitě ne.

Vapování v interiéru

Doma si asi dělejte, co chcete nebo co vám nájemní smlouva umožňuje. Ale pokud jste v jakémkoliv jiném interiéru od návštěvy přátel přes veřejné budovy až po prostředky MHD a podobně, opět svou e-cigaretu raději odložte. Nejen že je to ve většině veřejných místech zakázané, ale hlavně také nevhodné. Zaprvé neslušné a za druhé také nebezpečné. Při větší koncentraci dýmu se v místnosti snižuje viditelnost, což by mohlo vést dokonce i k úrazu. A ne, zakouřit celou třídu ve škole není vtipné. Jak je to s vapováním v letadle? O tom jsme napsali samostatný článek

Vapování při jídle

Víceméně navazujeme na věc, o které jsme psali výše. Pokud si ale vychutnáváte oblíbené jídlo na zahrádce nějaké restaurace, soustřeďte se na své jídlo a ne na svůj vaporizér. Ano, opravdu někdo má rád vapování při jídle. Nám to přijde divné, ale pokud k tomu budete vyfukovat takový dým, že zbylí hosté sotva uvidí na své jídlo, tak je nejen pořádně naštvete, ale koledujete si o předčasné opuštění restaurace. Takže vapování a jídlo se k sobě hodí podobně jako sprchování a jídlo.

Vyfukování dýmu přímo do obličeje

Jestli to někomu z vás přijde vtipné, tak jste asi jediní. Protože vyfukovat dým někomu do obličeje je maximálně nevhodné a neslušné, nehledě na současná protiepidemická opatření, kdy byste takové věci neměli na potkání dělat. A už vůbec ne třeba dětem viz výše. 

Vnucování nezávadnosti vapování

Pokud se vás na to někdo zeptá nebo vás konfrontuje tím, že si ničíte zdraví a všem ostatním okolo také, nikdo vám nebrání v tom, abyste řekli svůj názor. Ale pokud budete na potkání každému cpát, jak jste si přečetli studii, kterou vydala francouzská národní lékařská akademie a že je to nezávadné jak z aktivního, tak pasivního hlediska, tak budete minimálně otravní. V tom horším případě zbytečně vyvoláte nějaký konflikt. 

Už víte, co se nesluší. To však neznamená, že vše ostatní se sluší. Pokud máte tip na něco, co jsme třeba vynechali, dejte nám vědět. 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce