Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak vapovat - 4 nejzásadnější tipy pro správné vapování

Jak vapovat - 4 nejzásadnější tipy pro správné vapování

Kouření e-cigaret neboli vapování zaznamenalo v poslední době významný rozmach. Z počátku za to možná mohl zákaz kouření ve veřejných prostorách, jako jsou restaurace, hospody, zastávky veřejné dopravy apod. Výhod oproti klasickému kouření v sobě skrývá vapování podstatně více. O tom ale později. Nyní se podíváme na správné techniky vapování, abyste si jej mohli užít vždy naplno.

1 Buďte trpěliví

Učený z nebe nespadl. To platí i v případě vapování. Určitě si vzpomínáte na svou první tajnou cigaretu s kamarády a následné několikaminutové kuckání po prvním potahu. S e-cigaretou to napoprvé (snad) tak dramatické nebude. Ale je potřeba, abyste byli trpěliví, než si budete moct vychutnat ten nejlepší zážitek z vapování. 

2 Jak na správnou techniku potahování

Zapomeňte na kuřácké „Ach, máma jde…” z dob, kdy jste se učili šluknout klasickou cigaretu silným potahem. V případě elektronických cigaret doporučujeme po nažhavení hlavy potahovat v maximální délce 1 až 2 sekundy

Nebuďte hrr. Páru si nejprve vychutnejte v ústech a poválejte ji na jazyku. A to už jen z důvodu, že si můžete vychutnat ze stovek druhů náplní a příchutí. Teprve poté ji vtáhněte do plic. Potahování bude pro vás ihned příjemnějším a hlavně intenzivnějším zážitkem. Samozřejmě přesná technika potahování se odvíjí od typu elektronické cigarety, se kterou vapujete.

 

Malý TIP: Abyste zachovali pokud možno co nejdelší životnost vaší e-cigarety, pusťte tlačítko na e-cigaretě o trochu dříve, než přestanete potahovat. V opačném případě vám uvnitř e-cigarety zůstane pára, která může kondenzovat, a narušit tak některé součástky, které byste museli dokoupit. Stejně tak doporučujeme při doplňování náplně pravidelné čištění ubrouskem, kterým vnitřek e-cigarety zbavíte páry.

3 E-cigareta není dýmka

Nezaměňujte e-cigaretu s dýmkou, kterou měl například Pepek Námořník po celou dobu v ústech a neustále si potahoval. Mezi potahováním e-cigarety byste totiž měli dodržovat rozestupy alespoň v délce 20 sekund. Nejen že častějším potahováním trpí vaše e-cigareta, kterou tak můžete celkem rychle odrovnat (přepálením žhavicích spirál), ale zároveň vám hrozí předávkování nikotinem a s ním spojená nepříjemná bolest hlavy

Pokud ale máte pocit, že vám chybí dostatečný přísun nikotinu, můžete to vyřešit nikoliv častějším potahováním, ale pořízením náplně s vyšší koncentrací nikotinu

Zároveň to nepřehánějte ani s počtem opakování potahování. Během vapování byste měli potáhnout maximálně 20 krát. Poté vám doporučujeme nechat e-cigaretu minimálně na 30 minut, ideálně však na hodinu oddychnout. A to ze stejného důvodu jako při rozestupech mezi jednotlivými potahy. 

4 Nezapomeňte na správný sklon

Z e-cigarety se nepije, i když to tak může trochu vypadat. Mezi nejčastější chyby při vapování patří špatný sklon e-cigarety. Pokud ji při potahování držíte jako flétnu, zapadnete spíše do orchestru než mezi zkušené vapery. E-cigaretu byste měli držet hlavou dolu ideálně v úhlu 45 stupňů. Tekutá náplň uvnitř e-cigarety se nějak musí dostat ke žhavicí hlavě. A gravitace je ideálním způsobem.  

Pokud se budete držet výše zmíněných tipů, nejen že budete vypadat jako zkušený vaper, ale svou e-cigaretu si mnohem více vychutnáte a zároveň ji ušetříte zbytečnému poškození. V neposlední řadě si ušetříte také bolest hlavy. Je přeci lepší vapovat pro radost a naplno si vychutnat oblíbenou příchuť a hustý dým, než se pak trápit výměnou dílů a nepříjemnou bolestí hlavy.

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce