Je vapování v létě lepší než v zimě?

Je vapování v létě lepší než v zimě?

Máme tu další letní téma, které se netýká ničeho jiného než vapování. Tentokrát se podíváme na to, zda si vapování užijete více během letních měsíců než v zimě. Jaký má léto vliv na kvalitu vapování a na co byste si měli dát pozor?

Jak vapovat v létě

Dobrá zpráva je, že v létě můžete oproti zimě vapovat takřka bez omezení. Nemusíte dělat delší pauzy mezi potahy tak jako v zimě. Zároveň vám ale doporučujeme, abyste měli v tanku dostatek liquidu, aby nedošlo k potahům na sucho a tedy spálení vaty uvnitř žhavící hlavy. To byste museli ihned sáhnout po výměně. 

Oproti zimě ani nevadí, že máte kovový náustek. Maximálně dejte pozor, aby nebyl příliš rozpálený, abyste si o něj nespálili rty. Ideální je udržovat své vapo v pokojové teplotě a pak můžete vapovat, jak je libo. 

Co se týče produkce dýmu, tak ta je během letních měsíců optimální. Vyšší teplota vzduchu a také vlhkost nahrává produkci kvalitní páry. Proto jsou letní měsíce ideální pro zkoušení triků. Samozřejmě musíte být ideálně na místě, kde je bezvětří. 

Čtěte také: Co jste možná nevěděli o vapování

Pozor na přehřátí baterie

Baterie v e-cigaretách jsou vyráběny pro provozní teplotu mezi 10 a 35 stupni Celsia. Cokoliv pod a samozřejmě také nad je pro baterii špatně. Pokud necháte baterii své elektronické cigarety během letních měsíců třeba na stole, hrozí její přehřátí. V extrémních případech hrozí exploze baterie. Povrchy na rozpáleném slunci dosahují teplot i 60 stupňů Celsia. 

Pokud máte iPhone a necháte ho chvíli na rozpáleném slunci, zobrazí se vám na displeji informace, že je přehřátý a že bude fungovat, až se zchladí. Vaše elektronická cigareta vám sice tuto informaci nepodá, avšak když ji vezmete do ruky a bude značně horká, raději nevapujte a uložte ji na chladné místo nebo alespoň do stínu.

Přehřátou baterii také nenabíjejte. Při nabíjení baterie si můžete všimnout, že její teplota významně stoupne. Pokud byste přehřátou baterii dali nabít, hrozilo by její fatální poškození.

Jak na liquidy v létě

Pokud jste u nás četli článek o skladování liquidů, pak víte, že byste své liquidy měli skladovat v chladu a temnu. V letních měsících, kdy teploty v domácnostech atakují hranici 30 stupňů Celsia, vám doporučujeme přesunout liquidy klidně do lednice. Chlad z lednice prodlouží jejich životnost, než kdybyste je nechali v místnosti na stole. Naopak pozor na přílišný chlad. Ten jim také nedělá dobře. Do mrazáku je taky nedávejte. Před vapování svůj liquid vyndejte z lednice a nechte ho odstát do pokojové teploty. Pokud by byl liquid příliš chladný, má tendenci tuhnout a mít medovitou konzistenci. Tím by se hůře dostával do vaty ve žhavící hlavě a vapování by nebylo tak intenzivní. 

Co si z tohoto článku odnést?

  • Vapování v lépe je snazší než v zimě
  • Liquid vám v létě netuhne jako v zimě
  • Pozor na skladování liquidu, ideálně v chladu a temnu – můžete je skladovat i v lednici
  • Před vapováním nechte liquid odstát do pokojové teploty
  • Dbejte na dostatek liquidu v tanku
  • V létě se můžete těšit velké produkci dýmu při vapování
  • Pozor na přehřátí baterie na sluníčku – s přehřátou baterií nevapujte ani ji nenabíjejte
zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce