Jak na údržbu POD systému

Jak na údržbu POD systému

Tentokrát se podíváme na velmi oblíbené POD systémy, tedy e-cigarety, které jsou volbou číslo jedna pro začínající vapery a přecházející kuřáky. Proč jsou PODy tak oblíbené a jak byste svůj POD systém měli udržovat, aby vám sloužil co nejdéle? POĎme na to.

POD systém, elektronická cigareta nejen pro začátečníky

Před nedávnem u nás vypuklo PODové šílenství, tedy akce, kdy si můžete poskládat základní výbavičku z oblíbeného PODu Uwell Caliburn A2 a liquidu Juice Sauz Salt. Tyto liquidy obsahují nikotinovou sůl, díky které si můžete dopřát větší dávku nikotinu bez nepříjemného škrábání v krku. 

Nicméně proč jsou PODy tak oblíbené? Jsou stvořeny zkrátka pro ty, co chtějí vapovat a ne hrát si na kutila Tima. Oproti ostatním e-cigaretám se PODy potýkají s nejsnazší obsluhou a jednoduchou údržbou. POD se skládá z baterie a takzvané cartridge. V cartridgi najdete žhavící hlavu, náustek a také již předvyplněný liquid. Stejně jako ostatní e-cigarety i POD nabíjíte pomocí přiloženého micro USB kabelu.

Oh my POD!

Celý vtip je v oné cartridgi. V té již najdete předvyplněný liquid, takže můžete po rozbalení rovnou vapovat. Jakmile vám liquid dojde, jednoduše vyměníte celou cartridge pomocí jednoduchého vycvaknutí. Nic nikde nerozebíráte, nešroubujete a nikde se vám nic nevylije. Výměna cartridge vám zabere pár sekund. To je oproti ostatním e-cigaretám obrovská výhoda. Samozřejmě existují alternativy, u kterých například můžete cartridge doplňovat svým oblíbeným liquidem, což vám přináší další možnosti jak si zpříjemnit vapování.

Proto si POD systémy velice oblíbili nejen začátečníci, ale i pokročilí vapeři, kteří se k vapování dostali skrze zbavení se závislosti na kouření.

Jak udržovat POD systém pro maximální životnost 

I když se zdá být údržba POD systémů na první pohled takřka nulová, existuje pár věcí, díky kterým si můžete prodloužit životnost svého PODu. Ono totiž čím déle vám vydrží, tím více ušetříte. Tady jsou naše osvědčené tipy.

Baterie

Začněme odspoda. Nabíjejte svůj POD pouze, když je třeba. Nechávat baterii nabíjet celou noc nebo naopak chvilku pro neúplné nabití není dobrý nápad. Špatným nabíjením můžete výrazně zkrátit životnost baterie. Zároveň nenechávejte svůj POD zapnutý v době, kdy nevapujete, tedy pokud nemáte POD s automatickým vypínání. Jednak se vám pod zbytečně vybíjí a jednak může dojít k nechtěnému zmáčknutí tlačítka v kapse, batohu nebo třeba v tašce. Také nevystavujte POD ani žádnou jinou e-cigaretu slunečnímu záření či vysokým teplotám. Asi ani nemusíme říkat proč. V neposlední řadě udržujte čistý konektor pro nabíjení nebo chcete-li nabíjecí port. Největším nepřítelem konektoru je prach. Zaprášený konektor může poškodit jak vaši baterii, tak i nabíječku. Konektor čistěte suchým ubrouskem, případně si můžete pomoct párátkem. 

Cartridge

Jedná se o část, která se poměrně často mění, ale i tak byste ji měli občas věnovat svou pozornost. Jelikož se na ní nachází náustek a často máte svůj POD volně vložený třeba v kapse či kabelce, měli byste náustek před vapováním otřít třeba vlhčeným ubrouskem. 

Dále byste měli dát pozor, aby se vám při výměně cartridge nedostal mezi cartridge a baterii prach či cokoliv jiného. Mohlo by to daný konektor poškodit, jelikož zde proudí elektrický proud. Pokud je tam prach, můžete ho odstranit fouknutím, případně suchým ubrouskem.

Můžete si také všimnout zkondenzovaného liquidu. To se může stát z důvodu zahřívání spirálky. Ale nemělo by to představovat žádný problém. 

Teď už víte, jak na údržbu PODu. Kompletní nabídku našich POD e-cigaret najdete zde.

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce