Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Kdy a jak vyměnit žhavící hlavu u e-cigarety

Kdy a jak vyměnit žhavící hlavu u e-cigarety

Elektronické cigarety jsou oblíbené mezi kuřáky, kteří chtějí přejít na méně škodlivou alternativu, nebo mezi těmi, kteří si chtějí užít nikotin či různé příchutě bez klasického kouření. Jednou z klíčových součástí téměř každé e-cigarety je žhavící hlava, která ohřívá e-liquid a přeměňuje ho na páru. V tomto článku se podíváme na to, kdy je čas na výměnu žhavící hlavy a jak na to správně jít, abyste si mohli užívat bezproblémové vapování.

Co je žhavící hlava a proč je důležitá

Žhavící hlava je malá součástka uvnitř e-cigarety, která obsahuje topnou spirálu a knot - nyní častěji vatu. Jejím hlavním úkolem je přeměnit e-liquid na páru, kterou následně vdechujete. Bez funkční žhavící hlavy by vaše e-cigareta neprodukovala páru, což by samozřejmě značně ovlivnilo váš zážitek z vapování.

Kdy je čas na výměnu žhavící hlavy

Existuje několik signálů, které vám napoví, že nadešel čas na výměnu žhavící hlavy:

1. Snížená produkce páry

Pokud si všimnete, že vaše e-cigareta produkuje méně páry než obvykle, může to být signál, že žhavící hlava je opotřebovaná a je čas ji vyměnit.

2. Změna chuti

Další z příznaků, že je třeba vyměnit žhavící hlavu, je změna chuti vašeho e-liquidu. Pokud začnete cítit spálenou chuť nebo chuť, která neodpovídá původní příchuti, přichází čas na výměnu.

3. Únik e-liquidu

Opotřebovaná žhavící hlava může způsobovat úniky e-liquidu, což je nepříjemné a může to vést k neefektivnímu vapování.

4. Dlouhá doba používání

I když nevnímáte žádné z výše uvedených problémů, je dobré měnit žhavící hlavu pravidelně po 1-2 týdnech používání, aby byla zajištěna optimální funkčnost e-cigarety.

Návod, jak vyměnit žhavící hlavu u různých typů e-cigaret

Pen-style a grip mody

  1. Vypněte e-cigaretu: Před jakoukoli manipulací s e-cigaretou ji vždy vypněte, abyste předešli možnému úrazu nebo poškození zařízení.
  2. Odšroubujte nádržku: Odšroubujte nádržku neboli tank od těla e-cigarety.
  3. Vyjměte starou žhavící hlavu: Odšroubujte starou žhavící hlavu z nádržky.
  4. Připravte novou žhavící hlavu: Před použitím nové žhavící hlavy na ni nakapejte několik kapek e-liquidu, aby se vata předem nasákla a předešlo se spálení při prvním použití.
  5. Nainstalujte novou žhavící hlavu: Zašroubujte novou žhavící hlavu do nádržky.
  6. Zkompletujte e-cigaretu: Připevněte nádržku zpět k tělu e-cigarety.
  7. Nechte nasáknout: Než začnete vapovat, nechte e-cigaretu několik minut stát, aby se nová vata dostatečně nasákla e-liquidem.

Grip mod

POD systémy

U POD systémů je to celé jednodušší. Většina POD systémů totiž umožňuje snadnou výměnu celé cartridge i s liquidem. Některé cartridge umožňují liquid doplnit, jiné musíte vyměnit i celou náplní. Výměna vám zabere zpravidla jen několik sekund. 

POD systémy

Tipy pro prodloužení životnosti žhavící hlavy

Používejte kvalitní e-liquid. Vyhýbejte se e-liquidům s vysokým obsahem sladidel, které mohou způsobit rychlejší zanášení žhavící hlavy. Nepřetěžujte e-cigaretu. Vyhněte se dlouhému a intenzivnímu používání e-cigarety, které může vést k rychlejšímu opotřebení žhavící hlavy. Pravidelně čistěte e-cigaretu. Udržování čistoty vaší e-cigarety může přispět k delší životnosti žhavící hlavy.

Výměna žhavící hlavy je klíčovým aspektem údržby vaší e-cigarety, který výrazně ovlivňuje kvalitu vašeho vapování. Doufáme, že tento návod vám pomůže udržet vaši e-cigaretu v nejlepší kondici a užívat si tak svůj oblíbený e-liquid bez problémů. 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce