Vapování v zimě. Jde to, ale…

Vapování v zimě. Jde to, ale…

I když je letošní zimu počasí jak na houpačce, měli byste vědět, jak je to s vapováním v zimě. Jde to? Jde. Trpí u toho vaše e-cigareta? Ano. Pojďme se ale podívat na pár tipů, jak si vapování v zimě užít na maximum a přitom co nejvíce ušetřit vaši e-cigaretu.

Baterie vs zima

Znáte to z telefonu. V zimě máte svůj smartphone vybitý během pár hodin - ne-li minut. Stejně tak je to i s baterií u vaší e-cigarety. Čím to je? Zimou, jasně. Ale co se v baterii děje? Baterie v e-cigaretách jsou vyráběny pro provoz při teplotách od cca 10 do 35 stupňů Celsia. Z toho je jasné, že vyšší či nižší teploty baterii zákonitě škodí. Mráz snižuje nejen využitelnou kapacitu baterie, ale také její celkovou životnost. Vnitřní odpor baterie se vlivem nižší teploty snižuje a tím se snižuje i její napětí. Proto baterie přijde o svůj výkon, aniž byste ji nějak výrazně využívali.

Co dělat:

  • pokuste se mít i venku baterii na teplém místě - v kapse u těla, v silikonovém pouzdře apod.
  • před použitím se ji snažte trochu zahřát (i třeba v ruce)

Co nedělat:

  • nevystavujte svou e-cigaretu přímému mrazu
  • nedávejte zmrzlou baterii nabít

Liquidy vs zima

E-liquidy se v zimě mění na med. Samozřejmě obrazně řečeno, ne že ho teď budete ochutnávat. Měli jsme na mysli konzistenci. To však ničemu nevadí. Možná se vám bude liquid hůře vsakovat do vaty - nicméně tomu předejdete zahřátím žhavící hlavy. Je potřeba, jak jsme zmínili výše, mít dostatek liquidu v tanku. 

Nebojte, liquid vám v e-cigaretě venku nezmrzne. Obsahuje totiž v sobě propylenglykol, který je mimo jiné obsažen v nemrznoucích směsích do automobilů. Ale neděste se, to je úplně normální.

Jak vapovat v zimě

Než se pustíte do vapování, zahřejte alespoň rukama svou baterii, aby její teplota trochu stoupla - viz výše. Mezi jednotlivými potahy dělejte větší pauzy než obvykle - zamezíte tak rychlému vybití baterie. Dále dbejte na dostatek liquidu v tanku a zároveň dbejte na dostatečném zahřátí žhavící hlavy při potahování. Pokud máte na své e-cigaretě kovový náustek, vyměňte ho v zimě za plastový. Víte, jak to je s olizováním zmrzlého zábradlí? 

A také pozor na vapování v nezahřátém autě. Dým, který vyfukujete, je přeci pára a ta se na okně může během okamžiku proměnit v ledovku. A škrábat auto ještě vevnitř - to nechcete.

Při vapování doma po čase stráveném s e-cigaretou venku nechte nejprve svou e-cigaretu ohřát na pokojovou teplotu. Teprve poté se pusťte do vapování.

Máte nějaký další fajn tip? Sem s ním. ;-)

 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce