Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Výhody a nevýhody pen-style e-cigaret

Výhody a nevýhody pen-style e-cigaret

Kdekdo by mohl říct, že pen-style e-cigarety mají to nejlepší za sebou. Zvlášť když se v poslední době rozmohly jednorázovky a k tomu mají ještě jednoho velkého konkurenta v podobě POD systémů. Jak jsou na tom pen-style e-cigarety a jejich pro a proti?

Pro koho jsou pen-style e-cigarety

Ze všeho nejdříve bychom si měli říct, pro koho vlastně pen-style e-cigarety jsou. Odpověď zní tak trochu pro všechny. Pen-style e-cigaret jsou totiž obrovsky rozmanité co do jednotlivých parametrů od velikosti přes výkon až po kapacitu baterie a nastavitelnost. 

Leckomu vyhovuje kulatější tvar než placaté PODy. Začátečníci jistě raději sáhnou po jednodušších pen-style e-cigaretách typu Joyetech Ego AIO s jednoduchou údržbou a základním nastavení. Zkušení borci pak sáhnou třeba po zařízení VooPoo Argus Pro, který nabízí spoustu možností. Na druhou stranu právě zmiňovaný VooPoo Argus Pro obsahuje také nastavitelný režim SMART pro začátečníky. Pen-style sady jsou určené pro vapování způsobem pusa-plíce (MTL), nebo rovnou do plic (DL), ale existují i zařízení, která umožňují oba styly. Takže tak.

Výhody pen-style e-cigaret

Jak už jsme nastínili, největší výhodou pen-style e-cigaret je rozmanitost. Na své si přijdou úplní nováčci ve světě vapingu, tak zkušení borci, kteří nedají dopustit na precizní nastavení všech parametrů pro co nejlepší požitek z vapování. 

Další výhodou je cena, která je ve srovnání s výkonem velmi příznivá. V našem e-shopu začínají ceny penstajlek na 295 Kč a nejdražší VooPoo Argus Pro je pak za 929 Kč. Zpravidla platí, že čím drazší e-cigareta, tím více funkcí nabízí. Na druhou stranu pokud si chcete vapování jen vyzkoušet, sáhněte ideálně po jednorázovce.

Další výhodou je poměrně snadná údržba. Liquid se doplňuje pomocí plnícího portu či po odšroubování náustku dle typu e-cigarety. Podle toho, jak moc vapujete, je potřeba měnit žhavící hlavu po jejím opotřebením. Poznáte to podle ztráty výkonu. Ve většině případů se jedná o šroubování bez nutnosti jakéhokoliv nářadí. 

Poslední výhodou je ergonomické zpracování,které se jednak skvěle drží a jednak je fajn na cesty. Vejde se vám totiž zpravidla jak do kapsy, tak do kabelky, ledvinky či brašny. 

Nevýhody pen-style e-cigaret

Jednou z nevýhod je, že pokud vám přestanou stačit možnosti vaší pen-style e-cigarety, budete muset přesedlat na lepší a to vás bude stát další pořizovací náklady.

Další pomyslnou nevýhodou je, že musíte myslet na náhradní díly. Zpravidla pak na žhavící hlavu. Pokud vám třeba někde na cestách odejde žhavící hlava a vy nebudete mít náhradní, pak jste bohužel dovapovali. Stejně tak je to s liquidem, protože kapacita tanku není neomezená. 

Další nevýhodou je, že byste si měli před nákupem nastudovat sortiment. Musíte si určit, co od toho čekáte a podle toho vybrat e-cigaretu s danými funkcemi a parametry. 

Někomu může také vadit údržba. V tom případě je lepší sáhnout po POD systému, které jsou na údržbu ještě snazší, nebo o jednorázovce.

Co byste si z tohoto článku měli odnést

  • pen-style e-cigarety jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé vapery
  • pen-style e-cigarety mohou být jak pro MTL, tak pro DL vapování
  • pen-style e-cigarety jsou tedy velmi rozmanité co do funkcí a parametrů
  • pen-style e-cigarety mají ergonomický tvar a dobře se přenášejí
  • cena se pohybuje od 300 do cca 1 000 Kč
  • u pen-style e-cigarety musíte myslet na náhradní díly, zpravidla žhavící hlavy
  • pen-style e-cigarety vyžadují údržbu, což může leckoho odradit

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce