Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak si užít co nejlepší MTL vapování

Jak si užít co nejlepší MTL vapování

MTL vapování, to je, oč tu běží. MTL je zkratka slov mouth to lung, tedy pusa-plíce. Jedná se o způsob potahování, který se nejvíce podobá šlukování při kouření klasických tabákových cigaret. I proto je vapování pro kuřáky, kteří chtějí s kouřením skončit, jednou z nejvhodnějších a také nejúspěšnějších alternativ. My se teď podíváme na to, jak docílit co nejlepšího MTL vapování.

Rozdíl MTL vs DL

V krátkosti si to ještě shrňme. Existují dva základní způsoby potahování – MTL a DL, tedy pusa-plíce a přímo do plic. První zmíněné jsme vysvětlili hned v úvodu. Druhý způsob DL připomíná potahování z vodní dýmky (shisha), kdy se v podstatě ze své elektronické cigarety nadechnete. Výsledkem je zpravidla větší produkce páry a také větší hit v případě náplní obsahujících nikotin. Rozdíl mezi jednotlivými potahy je tedy hned patrný.  

Velké porovnání MTL a DL potahování najdete v našem článku MTL vs DL vapování. Co je víc?

Faktory e-cigaret ovlivňující způsob potahování

Každá e-cigareta nezvládne zpravidla oba způsoby potahování. Nelze to obecně určit ani podle typu e-cigarety (pod systém, pen-style, mod), protože u všech typů najdete výjimky. Řekněme si tedy faktory, které ovlivňují způsob potahování a jak podle toho e-cigaretu vybrat:

  • odpor žhavící hlavy
  • kapacita baterie
  • výkon
  • airflow

Obecně se dá říct, že na MTL potahování nepotřebujete silné a výkonné zařízení. I proto jsou tyto e-cigarety zpravidla malé a praktické. Své zastoupení najdou zejména mezi pod systémy a pen-style e-cigaretami.

Pokud bychom se bavili o odporu, obecně platí, že žhavící hlavy s odporem vyšším než 1 Ohm jsou určeny pro MTL vapování a žhavící hlavy s odporem menším než 1 Ohm jsou naopak určeny pro DL potahování. I proto se DL potahování může nazývat ekvivalentem subohmové či nízkoodporové vapování. Samozřejmě existují výjimky, ale ty potvrzují pravidlo. Čím je odpor žhavící hlavy vyšší, tím je potahování utaženější. Naopak čím nižší odpor, tím volnější potahování. Svou roli zde hraje také airflow, tedy regulace přívodu vzduchu. Pokud jej zařízení obsahuje, tak můžete utaženějšího potahu docílit právě i snížením přívodu vzduchu.

Výhodou je, že na MTL vapování nepotřebujete vysoký výkon. Proto MTL potahování umožňují i zařízení s integrovanou baterií o nízké kapacitě, které mají třeba jen 400 mAh. Kapacita baterie v tomto případě spíše určuje, zda vám vapo vydrží na celodenní vapování nebo jej budete muset i během dne dobít. Naopak zařízení pro DL vapování mají zpravidla prostor pro baterie typu 18650, které lze dobít, ale ve většině případů nejsou součástí balení. Nižší odpor umožňuje vyšší výkon, který lze u řady pokročilejších zařízení regulovat, a tím i větší množství páry.

Ideální liquidy pro MTL vapování

Zpravidla platí, že co zařízení, to jiné doporučení. Základní jednodušší zařízení jsou obecně stavěna pro liquidy s vyváženým poměrem PG a VG (50/50). Pokud chcete jít trochu naproti chuti na úkor páry, můžete zkusit liquidy s větším poměrem PG oproti VG. PG totiž zvýrazňuje chuť liquidu, který je o něco sladší. Liquidy s větším poměrem VG naopak slabší zařízení „neutáhnou”.

Nejste si jisti, jak je to s poměrem PG a VG v liquidech a co to vlastně je? Mrkněte na náš článek Jak na PG a VG - nekonečné téma

Kdy je vhodné MTL vapování

V případě, že vlastníte méně výkonné zařízení, ani nemáte na výběr. Ale pokud máte výkonnější zařízení, v podstatě si můžete vybrat mezi oběma způsoby. MTL vapování vám pak doporučujeme zejména:

  • jsou-li v okolí další lidé, kterým by mohl vadit nadměrný dým
  • pokud se nacházíte v interiéru, kde není zakázáno užívat elektronické cigarety
  • v případě, že si chcete více vychutnat chuť liquidu
  • chcete-li elektronickou cigaretou nahradit klasické kouření (doporučujeme proto tabákové liquidy)
  • pokud vás baví nikotinový hit, který přijde při šluknutí

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce