Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak vytvářet kroužky z páry

Jak vytvářet kroužky z páry

Kroužky z páry patří mezi nejzákladnější triky při vapování. Abyste mohli vytvářet parádní kroužky, potřebujete k tomu elektronickou cigaretu s vhodnou náplní, dodržet několik základních pravidel a také trochu trpělivosti. Jak na dokonalé kroužky při vapování? Tady máte osvědčené tipy, jak na to.

Správné náčiní je základem úspěchu

Jak jsme výše zmínili, pro pořádný dým potřebujete vhodnou elektronickou cigaretu a také náplň. Náplň je totiž kromě chuti jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících hustotu dýmu. Náplň do e-cigarety se standardně skládají z pěti látek - z vody, nikotinu, aromata, VG (vegetable glycerin) a PG (propylenglykol). Při výběru vhodné náplně byste se měli zaměřit právě na poměr VG a PG. Jejich poměr se může různě lišit, což má své pro a proti. O tom ale později. 

Vy potřebujete vydechovat hustou páru, a tak si vyberte e-liquid s větším poměrem VG. Čím větší poměr VG oproti PG, tím hustší páru získáte. V případě, že si raději mícháte vlastní e-liquidy, sáhněte rovněž po bázích s větším poměrem VG. Doporučujeme zejména báze v poměru VG PG 70/30 nebo 80/20

 

Nejsnadnější trik pro začátečníky

Protože chvíli může trvat, než se naučíte dělat takový výdech, jaký je pro tvorbu dokonalých kroužků z páry potřeba, můžete si pomoct snadným trikem. Někdo ho považuje za podvádění, ale přeci je důležitý výsledek, nikoliv postup, že?

 

Jednoduše nasajte páru ze své e-cigarety, otevřete ústa do tvaru písmene O a prstem si ťukejte na tvář. To je celé kouzlo. Z úst vám začnou vycházet kolečka. Nevýhodou této metody je, že k ní potřebujete použít ruku a také to, že moc neovlivníte rychlost vycházejících kroužků. Musíte tedy spokojit s podobnými kroužky, které můžete formovat pouze pomocí rtů.

Jak na „opravdové” kroužky

Základní trik zvládne určitě každý. Pojďme tedy na ten opravdový. Začínáme stejně jako u triku s prstem a tváří, tedy vdechnete páru do krku, respektive do plic (pozor, jen do úst to nestačí). Poté posuňte jazyk co nejdále do krku, ale nechte ho volně ležet na spodním patře. Není potřeba žádné křeče, nejste u zubaře. Jazyk by vám totiž mohl narušit tvar kroužků.

Vytvořte ústy tvar písmene O a zároveň zkuste vyšpulit rty, jako byste se snažili ve skutečnosti vyslovit písmeno Ů. Opět platí pravidlo volnosti - žádné křeče! 

Nyní přijde velké finále a zároveň to nejtěžší z celého triku. Pokuste se bránicí vytlačit malé množství vzduchu. Je to skoro, jako byste se snažili zakašlat, ale na poslední chvíli si to rozmysleli. Zkuste u toho dostat z hrtanu trochu vzduchu. S ním by měla vyjít i pára. Pozor, celé by to mělo proběhnout bez hlasu. Váš výdech by neměl být slyšet téměř vůbec, případně jako slabý šepot. 

Celý proces opakujte a u toho zkuste vychytávat a měnit postavení rtů, jazyka i intenzitu výdechu. Podle toho se vám bude měnit hustota, tvar nebo rychlost vašeho kroužku. Zároveň nezapomeňte na správnou techniku vapování, abyste nepoškodili svou e-cigaretu nebo si nezadělali z úporného trénování na bolest hlavy.

Jak na kroužky, co se točí

Jakmile zvládnete základní kroužky, můžete trik obměnit třeba rotací, tedy tím, že se vaše kroužky budou otáčet dokola. Při vydechování páry zkuste zatlačit jazyk jakoby nahoru k zubům. Zároveň se pokuste rychle ale jemně přiblížit spodní čelist k horní, stáhněte rty rychle dovnitř. Tím byste měli docílit rotace kroužku. Ale to chce už více trpělivosti při tréninku

Další osvědčené tipy

Chcete-li, aby vaše kroužky letěly rychleji a co nejdál, pomozte jim při vydechování jazykem. Zkuste dým jakoby jazykem rychle vytlačit. Snažte se ale tlačit pouze středem jazyka, nikoliv špičkou. Tu mějte ideálně někde mezi zuby a dásní. Vzdálenost a rychlost kroužků ovlivníte také stáhnutím rtů po uzavření a otevření hrtanové záklopky. V tomto případě je velmi důležité správné načasování všech částí triku. Touto metodou můžete rovněž docílit vyslání menšího kroužku rychleji skrz větší kroužek

 

Při trénování kroužků byste měli být v místnosti, případně na místě, kde je ideálně bezvětří. Sebemenší vánek může vaše kroužky narušit, a nebudou tak dokonalé. V místě, kde kroužky trénujete, je důležité také osvětlení. Mohlo by vám pomoct stát u (zavřeného) okna, případně u jiného zdroje světla. Trénovat můžete i před zrcadlem, abyste kromě kroužků mohli sledovat také tvar svých rtů a celkovou techniku vydechování.

Přejeme vám hodně trpělivosti při tréninku a dokonalé kroužky z páry!

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce