Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak docílit co největší páry při vapování

Jak docílit co největší páry při vapování

Ať už chcete dělat triky z páry, prank na kámoše nebo se vám prostě líbí, když se z vás při vapování stane chodící parník, potřebujete spoustu páry. Abyste mohli při vapování docílit co největší páry, je potřeba splnit hned několik faktorů od správného zařízení přes správnou techniku, liquid až po vhodné prostředí. Ano, i to hraje roli. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Hardware je základ

Pokud máte jednorázovku, PODík nebo nějaký základní pen-style, užijete si s tím určitě spoustu radosti a zábavy, ale parostroj z vás pravděpodobně nikdy nebude. Na pořádnou porci páry potřebujete ideálně pokročilejší MOD s možnostmi nastavení a velkokapacitní baterií. 

Základem vašeho MODu by měl být subohmový clearomizér s odporem menším než 1 Ohm, větší žhavící spirálka a také velký přísun vzduchu. Pokud bychom měli jít trochu do podrobna, často se používají drippery – můžete se setkat i s názvem kapáky či RDA. To jsou atomizéry, kam můžete umístit vlastní spirálku (někdy i třeba dvě) a vatu. Liquid se kape přímo do vaty, jelikož RDA atomizéry nemají vlastní tank. Nevýhodou je, že musíte poměrně často liquid dokapávat, aby nedošlo k suchým potahům.

V tomto případě bychom neměli opomenout ani RTA, které mají podobné výhody jako RDA, ale navíc k tomu mají tank. Pak ještě existuje kombinace výše zmíněných, která se nazývá RDTA. 

Správné nastavení e-cigarety pro maximální produkci páry

Vhodnou elektronickou cigaretu máme, teď ji jen správně nastavit. Klíčovým faktorem pro co nejvíce páry je ideální poměr výkonu a napětí a správná teplota. Spousta MODů se automaticky nastaví ve chvíli, kdy k nim připojíte atomizér s odpovídajícím odporem. 

Odpor atomizéru jsme již zmiňovali. Ten by měl mít pod 1 Ohm. Pokud si můžete MOD nastavovat sami, výkon by se měl pohybovat přibližně mezi 20 až 75 watty. Páru máte zaručenou pouze za předpokladu, že bude ve vatě dostatek liquidu. Ale můžete svůj hardware nastavovat a zkoušet, abyste docílili co nejlepšího výsledku. Každá e-cigareta je přece jen trochu jiná. 

Jak na parní liquidy

Postupně jsme se dostali k liquidu. Toho musí být nejen správné množství, ale musíte zvolit také vhodný liquid. Ano, opět jsme zabrousili do tématiky PG a VG a jen tak vybrušovat nebudeme. Pokud bychom to zobecnili, pro tvorbu páry hledejte liquidy s větším obsahem VG, tedy vegetable glycerinu. Právě VG stojí za hustotou páry. Co naopak bohužel ubírají, je chuť. Musíte tedy najít kompromis. Pro maximální páru hledejte například liquidy v poměru 70 VG 30 PG a budete mít vyhráno, ale dost páry získáte i z pomětu 60 ku 40 ve prospěch VG. Pokud vás více zajímá problematika poměru PG a VG v liquidech, mrkněte na článek Jak na PG a VG - nekonečné téma

Další věc, kterou byste měli mít na paměti při maximalizaci páry, je množství nikotinu v liquidu. Doporučujeme spíše zvolit liquidy s nižším obsahem nikotinu, případně liquidy s nikotinovou solí. Protože by vás zmíněný nikotin mohl dráždit v krku, což by vám při tvorbě velkého množství páry mohlo překážet.

Technika a způsob vapování

Při vapování máte na výběr ze dvou způsobů potahování – pusa plíce nebo přímé vapování do plic. I to jsme ostatně již poměrně dobře popsali na našem blogu v článku Pusa plíce nebo vapování do plic? Jak vybrat e-cigaretu, případně MTL vs DL vapování. Co je víc?

Jak docílit co největší páry při vapování

Pokud si myslíte, že pro maximalizaci páry můžete využít pouze jeden ze zmíněných způsobů, hádáte správně. Co nejvíce páry vydechnete logicky, když si co nejvíce potáhnete. A to jde jen v případě DL potahování, tedy přímo do plic. Přesto nemusíte mít vyhráno. Pokud při potahu udržíte páru déle v plicích, vydechnete ji podstatně méně, než když to vypustíte bezprostředně po potahu. 

Malý technický tip. Někteří vapeři před potahem do své e-cigarety malinko fouknou. Ne kvůli tomu, že si ji spletli s flétnou, ale aby svou žhavící spirálku pořádně zahřáli, čímž docílí většího množství páry. Ale pozor na přílišné zahřátí spirály a následné potahy na sucho. Sucháče nikdo nechce.

Kde se stahují největší mračna

Polojasno, místy zataženo, občasné přeháňky… Vtip? Ani omylem. Prostředí, ve kterém vapujete, hraje obrovskou roli v tom, jaké množství páry ze sebe vysoukáte. Platí, že čím vlhčí vzduch, tím vám to půjde lépe. Laicky řečeno v lese po dešti vyprodukujete podstatně více páry než v Egyptě na pláži. 

Plnou parou vpřed

Cloud chaser není nadávka ani jméno Pokémona, ale anglický ekvivalent pro vapery, kteří se zaměřují na tvorbu co největšího množství páry. A teď můžete být jedním z nich. Věříme, že díky našim tipům dosáhnete svého a začnete dělat mraky jako parní stroj. Nezapomeňte však respektovat své v okolí. Své mraky si šetřete někam, kde tím nebudete obtěžovat. Dělat mraky v interiéru mezi ostatními lidmi nebo v exteriéru v bezprostřední blízkosti lidí není to pravé ořechové.

Mrkněte také na vyšší vaperskou a naučte se vytvářet kroužky z páry.

 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce