Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Kam s použitým či nefunkčním hardwarem?

Kam s použitým či nefunkčním hardwarem?

Žhavící hlavy vyměňují vapeři při neustálém vapování jako na běžícím páse. O jednorázových e-cigaretách nemluvě. Ale i samotná elektronická cigareta čas od času vypoví svoji službu, ať už se jedná o baterii, nebo poškozený tank všeho stroje. Ale kam s tím, když si pořídíte novou součástku?

Do koše ne

Pokud vás napadlo hodit vysloužilou či nefunkční součástku rovnou do koše, tak na to zapomeňte. Samozřejmě to může být pohodlné, ale plastovou láhev byste také (snad) nehodili do kontejneru na papír. Proto prosím na koš se směsným odpadem v případě elektronických cigaret zapomeňte. 

Elektronická zařízení se také třídí

Elektrospotřebiče obsahují hromadu kovů, z nichž se dá spousta recyklovat a tedy znovu využít. Mezi nejčastější znovuvyužitelné kovy patří hliník nebo měď. Například mobilní telefon lze zrecyklovat až z 95 procent. Podobné to je i u elektronických cigaret. Některé elektrospotřebiče obsahují i nebezpečné látky, zejména ty, které jsou napájeny baterií jako e-cigarety. 

Kam tedy s tím?

Pokud se bavíme o jednotlivých součástkách, můžete na to jít intuitivně. Například většina náustků je vyrobena z plastu. Proto použitý náustek vhoďte ideálně do kontejneru určeného na plasty. Pokud máte skleněné tělo, vhoďte použitý či rozbitý do nádoby určené pro odpad ze skla. Ale co zbylé části? 

Požadavky na třídění elektrospotřebičů jsou v zásadě jednoduché. Vysloužilou elektronickou cigaretu či její baterii můžete zpravidla vyhodit dvěma způsoby. Tím prvním je odnést do sběrného dvora. Jenže každý nemá za rohem sběrný dvůr. Pro ty je tu i druhá možnost. V každém městě i obci najdete desítky červených kontejnerů, které jsou určeny pro baterie a malé elektrospotřebiče. Stačí se mrknout, kde se ve vaší blízkosti takový kontejner nachází. Občas máte ale i třetí možnost a tou jsou vybrané elektroprodejny. Ty ve většině případů vybírají použité baterie. Co se týče dalších spotřebičů, vybírají často pouze ty, které jsou v daném obchodě k dostání. Proto se raději vždy předem informujte. 

Pak vyhodíte svůj elektronický odpad s čistým svědomím a s vědomím, že jste v rámci možností udělali maximum pro životní prostředí. Budiž vám pochvala nejen od Greenpeace, ale i od nás. A to se cení. 

Děkujeme za pozornost v našem environmentálním okénku a vapu zdar. 

 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce