Výhody a nevýhody jednorázových e-cigaret

Výhody a nevýhody jednorázových e-cigaret

Vývoj nezastavíte a to je dobře. Kdo pamatuje začátky jednorázových e-cigaret, ví, že to byla bída. To se ale změnilo výrazně k lepšímu. Dnes patří jednorázové elektronické cigarety k velmi atraktivnímu zboží na poli vapování. Pojďme se tedy podívat na výhody a nevýhody jednorázovek, ať víte, zda do nich jít, nebo je nechat plavat.

Pro koho jsou jednorázové e-cigarety

Jednorázovky ušly kus cesty. Ze zbytečných se staly užitečné. V současnosti jsou jednorázové e-cigarety ideální pro vstup do světa vapování. Už to totiž není vapovací demoverze, ale plnohodnotný vapovací zážitek. Samozřejmě je tam i to ale, ale to si představíme u nevýhod. 

Jednorázovky jsou tedy vhodné pro začínající vapery, ostatně napsali jsme o tom samostatný článek, na který určitě mrkněte. Dále jsou jednorázovky ideálním způsobem, jak zvládnout cestování, když nechcete s sebou tahat celý svůj arzenál. V neposlední řadě na jednorázovky nedají dopustit ti, kteří nesnáší jakoukoliv údržbu e-cigaret. Prostě dovapujete a vyhodíte. Easy job. 

Výhody jednorázových e-cigaret

Už jsme to na to narazili výše, tou největší výhodou jednorázových e-cigaret je bezesporu nulová údržba nebo nastavení. Koupíte, rozbalíte, vapujete, vyhodíte. That’s it. Nemusíte nikde nic dolévat, šroubovat, štelovat, měnit, nabíjet... To je pro řadu lidí velkým lákadlem.

Další výhodou je cena. Teď to ale bereme z pohledu člověka, který uvažuje, zda místo kouření začne vapovat. Není třeba složitě vybírat druh e-cigarety a investovat v řádu stovek až tisíců korun do hardwaru a liquidů. Prostě si za cenu kolem stovky pořídíte jednorázové vapo a buď to půjde, nebo ne. Případně můžete zvolit jinou značku, příchuť, sílu nikotinu nebo whatever a finančně na tom nezapláčete jako v případě, kdybyste si nakoupili celý arzenál a pak vás to nebralo.

Oproti dřívějšku je další výhodou rozmanitost. Dneska máte na trhu hromadu značek od MOTI přes SALT SWITCH, Joyetech až třeba po Nick One. Do toho má každá značka řadu příchutí a sil nikotinu až po beznikotinové. Zkrátka máte z čeho vybírat. 

V neposlední řadě musíme zmínit praktičnost. Jednorázovka se vejde do každé kapsy, ledvinky, kabelky. Prostě žádné těžítko s sebou tahat nebudete. I proto jsou fresh zbožím na cesty. Nemusíte totiž s sebou tahat ani žádný kabel.

Nevýhody jednorázových e-cigaret

První nevýhodou jednorázovek je bezesporu výkon a kapacita baterie. Vzhledem ke kompaktnímu balení není možné do e-cigarety narvat více výkonu. To znamená, že máte omezené možnosti co do stylu vapování. Drtivá většina jednorázovek je určena pro MTL vapování, tedy pusa-plíce jako u klasických cigaret. Na dýmové experimenty a triky si tak bohužel musíte nechat zajít chuť. Od toho jsou tu jiné hardwary. Co se týče baterie, její kapacita vám zpravidla vydrží stejně dlouho jako liquid, který je v e-cigaretě. Vyvapovat to můžete i za den, případně za dva. Záleží na intenzitě vašeho vapování a konkrétní jednorázovce.

Jelikož jde o jednorázovku, nemáte možnost e-cigaretu nabíjet, doplnit liquid. Prostě dovapujete a musíte mít po ruce novou, což ne vždy máte. Takže se vám může stát, že budete bez vapa. V lepším případě jen zajdete do nejbližší trafiky. 

Další pomyslnou nevýhodou je cena. Dát každý den 100 až 180 Kč za jednorázovku se může pěkně nasčítat. Ta cena se moc neliší od klasických cigaret, ale vapovat se dá rozhodně levněji. 

Poslední nevýhodou, kterou zmíníme, je určité omezení. Ať už se jedná o nastavování nebo o paletu příchutí. Byť je bohatá, je pořád omezená. Pro experimentování musíte sáhnout po pokročilejším hardwaru a případně po míchání vlastních liquidů.

Co byste si z tohoto článku měli odnést

  • jednorázovky jsou super věc pro začátečníky, cestovatele a lenochy, které otravuje údržba
  • jednorázovky jsou ideální na vyzkoušení, zda chcete vstoupit do světa vapování z hlediska ceny i kvality
  • nabídka jednorázovek je v současnosti poměrně bohatá
  • jednorázovka je praktická, vejde se vám všude
  • u jednorázovek musíte naopak oželit výkon a kapacitu baterie
  • jednorázovky jsou většinou určené pro MTL vapování
  • z dlouhodobého hlediska je užívání jednorázovek nákladné, respektive nákladnější než u jiného hardwaru

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce