Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Nikotinová sůl a vapování. Jaké jsou její výhody?

Nikotinová sůl a vapování. Jaké jsou její výhody?

V souvislosti s vapováním se čím dál více skloňuje termín nikotinová sůl. Že byste si dopřáli dávku nikotinu ve svém oblíbeném jídle, tak na to zapomeňte. Nikotinová sůl souvisí pouze s vapováním. Co to je, proč se nikotinová sůl používá a jaké jsou její výhody?

Nikotinová sůl vs e-liquid s obsahem nikotinu

Klasické náplně do elektronických cigaret obsahují takzvaný separovaný nikotin. Tento druh nikotinu najdete i v klasických cigaretách. Jenže v odlišném množství. Zatímco při kouření klasické cigarety do sebe dostanete v průměru 1 mg nikotinu, v případě e-cigarety výrazně méně. 

Oblíbené náplně EDGE

To u kuřáků zapříčiňuje častější a silnější potřebu vapovat, aby přijali obdobné množství nikotinu jako z klasických cigaret. S tím souvisí i vyšší nároky na hardware, větší spotřebu e-liquidu a také další faktory. Doba ale šla dopředu a dnes si můžete například namíchat vlastní e-liquid pomocí příchutě a báze s vybraným obsahem nikotinu. V Evropě existuje regule umožňující maximálně 20 mg (jinde ve světě i 50 mg, naopak v Austrálii 0 mg) nikotinu na mililitr náplně.

Navíc čím vyšší obsah nikotinu v náplni, tím hrozí vyšší riziko škrábání a nuceného kašlání při potahování. Částečně se to dá vyřešit spirálkou s vyšším odporem. Někdy ale ani to pro uspokojivé vapování nestačí.

Nikotinová sůl jako řešení

Nikotinová sůl vzniká spojením separovaného nikotinu s vybranou kyselinou (benzoová či salicylová). Přestože se v podobě soli nachází nikotin přímo v tabákových listech, je v nikotinová sůl při vapováním mnohem efektivnější a dokáže se velmi přiblížit potahování klasické cigarety, aniž byste museli výrazně více vapovat a aniž by vás škrábalo v krku nebo jste měli potřebu kašlat.

Potahování z nikotinové soli s obsahem nikotinu 20 mg je pocitově z hlediska škrábání v krku podobné náplni s obsahem 3-6 mg nikotinu. S nikotinovou solí tak můžete potahovat takřka bez omezení. Jeden potah s nikotinovou solí dokáže z hlediska vstřebání nikotinu nahradit až několik potahů s běžným e-liquidem.

Nikotinová sůl - booster

Booster s nikotinovou solí

Jak používat nikotinovou sůl

Nikotinovou sůl však nelze používat u všech typů elektronických cigaret. Například hůře by to snášely nízkoodporové atomizéry, které pracují s vyšším výkonem baterie. Více o nízkoodporovém vapování najdete v našem článku Jak na subohmové vapování.

Tak kde je používat? Ideálně vám postačí méně výkonné e-cigarety a také PODy. Což je jedna z výhod. 

Ztrácíte se v pojmech vapování? Přečtěte si náš slovník.

Další výhody nikotinových solí

  • Rychlejší a efektivnější příjem nikotinu
  • Žádné či slabé škrábání v krku či nutnost kašlat
  • Nižší spotřeba náplní - není třeba tolik potahovat
  • Nižší nároky na elektronickou cigaretu
  • Celkově nižší náklady na vapování
  • Vhodný způsob pro přechod z klasického kouření na vapování - pocitově podobné
  • Nikotinová sůl neovlivňuje chuť ani trvanlivost náplně

Je čas to osolit. Booster s nikotinovou solí najdete zde. 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce