Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Vapování a nachlazení. Jde to vůbec dohromady?

Vapování a nachlazení. Jde to vůbec dohromady?

Sice v době psaní tohoto článku je léto v plném proudu, ale i v tomto období se člověk nevyhne nachlazení, chřipce, angíně nebo nedejbože covidu. Není radno si zahrávat s klimatizací a s ní spojenými výkyvy teplot nebo se pohybovat v blízkosti lidí, kteří na první pohled nejsou fresh. Jaký to může mít vliv na vaše vapování? Dá se vůbec vapovat při nachlazení a proč?

Vapování vs nachlazení

Řada bývalých či stávajících kuřáků vám však potvrdí, že se jejich spotřeba cigaret snížila v době nemoci na minimum. Jednak pokud vám není zrovna do skoku, tak cigareta či vapo pravděpodobně není to první, na co myslíte hned po probuzení. A jednak se budete tak trochu podvědomě snažit šetřit svou ústní dutinu a cesty dýchací. Ono to totiž nějaký vliv má.

Obecně řečeno, pokud vaše tělo bojuje s nějakou nemocí a zároveň máte oslabenou imunitu, měli byste se spíše šetřit a sbírat síly právě na boj s danou nemocí. Nikotin totiž zvyšuje krevní tlak, zrychluje činnost srdce, stahuje cévy, zvyšuje obsah mastných kyselin v krvi nebo například zvyšuje produkci potu. A zrovna tyhle zmíněné věci nejsou při léčbě jakéhokoliv druhu nemoci žádoucí.

S plným nosem býka nenapodobíte

Samostatná kategorie je pak rýmička. Pánové vědí, že jde o nejhorší nemoc ever. Dámy mají zase tendenci rýmu zlehčovat a argumentovat porodem. Nechme tento souboj na rozseknutí jiným a pojďme si říct to podstatné. Rýma je v podstatě zánět nosní dutiny. Plný nos vám nejen že nedovolí vyfukovat dým nosem, ale moc tomu nepřispějete tím nikotinem. Větším prokrvením totiž podporujete zánět. Je ale jen na vašem zvážení, jak velkou rýmou trpíte a zda na jeden či dva dny vapování raději nevynechat. 

TIP na článek: E-cigareta pro začátečníky: POD nebo Pen-style?

A co když vapuju bez nikotinu?

Vapování samozřejmě není jen o nikotinu. A neradi bychom zapomněli na velice zásadní fakt, že vapování - ať už s nikotinem nebo bez - vysušuje ústní sliznici. To může mít velmi negativní vliv například při bolestech v krku nebo při angíně. Sucho v krku je zlo. Proto byste při vapování obecně měli zvýšit přísun tekutin a při nachlazení rovněž. 

Má smysl vapovat při nachlazení?

To nejdůležitější jsme vám tu popsali černé na bílém. Zkrátka a jistě je to nyní jen na vás, zda budete při nachlazení či jiné nemoci vapovat, či nikoliv. Vy musíte v první řadě vědět, jaký je váš zdravotní stav, zda na to máte dost sil a taky hlavně chuť. A pokud si se svým zdravotním stavem nejste stoprocentně jisti, poraďte se u svého lékaře. Ten vám poví možná rizika vapování ve vašem případě. 

Co byste si z tohoto článku měli odnést? 

  • nikotin zvyšuje krevní tlak, činnost srdce i pocení
  • vapování vysušuje ústní sliznici, dbejte na dostatečný přísun tekutin
  • vapujte jen tehdy, kdy to umožňuje váš zdravotní stav
  • vapujte také tehdy, kdy se na to cítíte
  • pokud si nejste jisti, poraďte se u svého lékaře

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce