Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Jak je to s vapováním a sportem?

Jak je to s vapováním a sportem?

I přestože jsou momentálně sportovní aktivity omezeny, profesionální sportovci se musí udržovat v kondici. Kouření klasických cigaret a sport k sobě prostě nepasují. Přesto najdete kuřáky i mezi profesionálními sportovci. Ale co vapování a sportování? Je to v pořádku nebo byste si měli dát na něco pozor? To si rozebereme v následujícím článku. 

Kouření cigaret a sport: NE!

Co se děje s vaším sportovním tělem v případě, že si dopřáváte cigarety? V první řadě si dobrovolně snižujete kapacitu svých plic, což může mít za následek snížení vašeho výkonu. Jednoduše řečeno dojde vám dříve dech. Při různých studiích došli vědci k závěru, že při srovnání sportovců kuřáků a nekuřáků vykazovali nekuřáci vyšší výkonnost o jednotky procent.

 

Přitom aby se snížil váš výkon, stačí i několik cigaret denně. V případě rekreačního sportu nemusíte snížení výkonnosti ani pocítit, ale pokud patříte mezi profesionály, vaše výsledky se mohou v porovnání s ostatními rapidně propadnout a mohou představovat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. A jak je to tedy s vapováním?

Vapování a sport: Řešení?

Pokud bychom to měli vzít popořadě, ideální stav je, když jako sportovec nebudete kouřit ani vapovat vůbec. Profesionální sportovci by neměli být závislí na žádných návykových látkách včetně nikotinu. Nároky na profesionální sportovce se s rozvojem moderních technologií postupně zvyšují a svou roli hraje každý detail. Počínaje fyzické přípravou, tréninkovými dávkami přes regeneraci až po pečlivě sestavený jídelníček a výživové doplňky. Tím pádem zde není moc prostoru na nějaké neřesti.

Podle posledních studií je však vapování cca o 95 % méně škodlivé než kouření klasických cigaret. Náplně do elektronických cigaret totiž oproti tabákovým cigaretám neobsahují dehet ani další toxické látky vzniklé spalováním tabáku a cigaretového papíru, které jsou zdraví nebezpečné. 

E-cigarety rovněž nemají vliv na snižování kapacity plic. Naopak velkou výhodou elektronických cigaret je možnost dobře regulovat příjem nikotinu a postupně jej snižovat, až se ho zbavit úplně. Protože dokonce existují náplně kompletně bez nikotinu. Přesto si myslíme, že by profesionální sportovci, pokud berou svůj sport opravdu vážně, měli tomu adekvátně přizpůsobit svůj životní styl.

Vybrali jsme pro vás

Rozhodnutí je na vás

Pokud to však vezmeme čistě z pohledu kapacity plic, pak je vapování vhodnou alternativou pro ty sportovce, kteří si nechtějí upřít příjem nikotinu a přesto nechtějí přijít o svou sportovní výkonnost.

Oblíbené náplně EDGE

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce