Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

K čemu jsou beznikotinové liquidy

K čemu jsou beznikotinové liquidy

Náplně do elektronických cigaret či beznikotinové liquidy jsou tak trochu opomíjenou položkou ve všech možných příspěvcích o elektronických cigaretách. Někdo si může říct, proč vlastně existují, když je to přece celé o nikotinu a jeho regulaci. Ale beznikotinové náplně mají svůj smysl.

Beznikotinové náplně

Liquidy bez nikotinu mají stejné složení jako běžné liquidy, tvoří je tedy propylenglykol a vegetable glycerin v různém poměru a samozřejmě příchuť. Až tedy na nikotin, který v těchto náplních chybí. 

Pro přehled si pojďme připomenout, jak je to s poměrem PG a VG:

  • 50 % VG / 50 % PG – parádní chuť, menší hustota páry.
  • 70 % VG / 30 % PG – fajn chuť a zároveň slušná pára
  • 80 % VG / 20 % PG – hustější pára na úkor chuti
  • 30 % VG / 70 % PG – silná chuť na úkor hustoty páry

Náplně obecně obsahují různé množstvé nikotinu od nejslabších až po těžké kalibry. Většinou slouží k tomu, když kuřák přechází na vapování. Tak aby vyvážil svou dávku nikotinu, na kterou byl zvyklý z cigaret. 

K čemu slouží náplně bez nikotinu

Pojďme se tedy dostat k tomu, na co vlastně jsou náplně bez nikotinu. Máme tu hned několik různých účelů.

Náplně bez nikotinu jsou ideální pro triky

Pokud chcete pilovat triky, foukat to pořád jako parník a přitom nemít mdloby z předávkování nikotinem, sáhněte v tomto případě po náplních s minimálním množstvím bez nikotinu nebo ideálně po těch beznikotinových. Předávkování nikotinem není nic moc - návaly, pocení, pocit na zvracení, malátnost, bolest hlavy. Nic, co byste zrovna potřebovali.

Ale pro potrénování triků prostě vapovat musíte. Tohle je řešení. Nezapomeňte, že vapování obecně vysušuje sliznici, doporučujeme dodržovat pitný režim. 

Zbavení se závislosti na nikotinu

Když se z kuřáka stane vaper, je na světě zas o trochu lépe. Ale co když se chcete závislosti na nikotinu zbavit úplně, ale zároveň vás baví zvyk mít něco v ruce/puse. V tom případě byste měli dilema, zda vapovat či nikoliv. S beznikotinovými náplněmi můžete směle vapovat dál, aniž byste svůj organismus pumpovali nikotinem. 

Vapování pro nekuřáky

Jistě se mezi vámi objeví řada lidí, kteří chtějí vstoupit do světa vapování, i když nekouří ani nejsou jinak závislí na nikotinu. V tomto případě není důvod se závislostí na nikotinu začínat, ale můžete zvolit právě náplně bez nikotinu. 

Víte ještě o dalších důvodech? Sem s nimi. 

Míchané beznikotinové náplně

Měli byste vědět, že beznikotinové liquidy si můžete sami míchat. Stačí kromě oblíbených příchutí nakoupit bázi ve vybraném poměru PG a VG bez nikotinu a můžete si vykouzlit během okamžiku originální liquid bez nikotinu a za zlomek ceny. Více o míchání liquidů najdete v tomto článku

Co byste si měli odnést z tohoto článku

  • náplně bez nikotinu jsou běžnou součástí vapování, i když se o nich tolik nepíše
  • beznikotinové liquidy mají stejné složení jako ty s nikotinem až na absenci nikotinu
  • náplně bez nikotinu slouží pro trénování triků, odvykání závislosti na nikotinu nebo pro nekuřáky, kteří by se chtěli stát součástí vapovací kultury
  • i beznikotinové liquidy si můžete sami míchat
zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce