Míchání liquidů je hračka! Poradíme vám, jak na to

Míchání liquidů je hračka! Poradíme vám, jak na to

Míchání liquidů je snadné. Zvládnete to sami, musíte ale dodržet několik jednoduchých zásad. Přečtěte si v našem článku, jak takové míchání liquidů vypadá. Co vše budete potřebovat a jak postupovat? Čtěte dále.

Ještě než se pustíte do míchání liquidu

Pokud se pustíte do míchání liquidu do elektronické cigarety, je potřeba si předem ujasnit, zda budete chtít namíchaný e-liquid ihned vapovat nebo si v klidu počkáte. Proč to uvádíme. Při míchání klasických e-liquidů musíte nechat svou náplň několik dní zrát.

Pokud chcete ochutnat svou náplň bezprostředně po namíchání, doporučujeme se zaměřit na takzvané Shake&Vape liquidy. Ty jsou přizpůsobené tomu, že je po smíchání pouze protřepete (jak už anglický název napovídá) a můžete ihned vapovat. 

Nespornou výhodou míchání vlastního e-liquidu je to, že si můžete namíchat náplň, která přesně bude odpovídat vašim chuťovým představám. A další výhodou je, že díky tomu ušetříte, než kdybyste si kupovali již namíchané e-liquidy.

Jak namíchat liquid: Seznam ingrediencí

Jak namíchat liquid, aby vše proběhlo, jak má? Je to snadné. Než se do toho pustíte, připravte si následující seznam ingrediencí. 

 

  • Báze na míchání e-liquidů (PG + VG, případně nikotin)
  • Booster (v případě potřeby vyššího obsahu nikotinu)
  • Příchuť
  • Kapátko, injekční stříkačka nebo pipeta
  • Prázdná lahvička s víčkem (v případě Shake&Vape speciální lahvička)
  • Ochranné rukavice (např. latexové)
  • Papírové ubrousky

Míchání liquidů a recepty

Neexistuje univerzální recept na míchání e-liquidů. Vždy doporučujeme nejprve vyzkoušet poměry, které uvádí výrobce na obalu. Následně zjistíte, zda je náplň moc či málo intenzivní a podle toho můžete upravovat příští várku. Jak jsme uvedli v našem článku Jak vybrat náplň do e-cigarety, podstatný vliv na chuť výsledné náplně má hlavně poměr VG. Čím větší poměr VG se v náplni nachází, tím sladší a jemnější chuť (a také hustší páru) bude mít. Naopak báze s vyšším poměrem PG vám zajistí intenzivnější chuť přidané příchutě a nikotinu. Obecně platí, že čím výkonnější máte e-cigaretu (popř. čím nižší je odpor vašich žhavicích spirál viz Jak na subohmové vapování), tím vyšší podíl VG byste měli použít.

Standardní postup zní následovně. Pokud si poměry jednotlivých složek přepočítáte na kapky, pomocí pipety nebo kapátka smíchejte jednotlivé složky dle potřebných poměrů do lahvičky. Můžete použít také injekční stříkačku, díky čemuž můžete určit přesné množství jednotlivých složek podle mililitrů. Míchání liquidu tak pro vás bude hračka.

  • Nalijte do lahvičky zhruba polovinu připravené báze
  • Přidejte příchuť, respektive kombinaci vybraných příchutí
  • Lahvičku uzavřete a obsah protřepejte
  • Přidejte zbytek báze do požadovaného množství a opět dobře protřepejte

Míchání liquidů u Shake&Vape náplní je jednoduché. Jednoduše naplníte láhev potřebnými složkami a máte namícháno. Navíc se ihned můžete pustit do vapování.  

Chcete být ještě přesnější? Vyzkoušejte naši Kalkulačku e-liquidu, která vypočítá vše za vás. ;-)

Máme namícháno. Co dál?

Jakmile dokončíte míchání e-liquidu, je potřeba, abyste ho nechali několik dní uzrát na suchém, tmavém a chladném místě, třeba v lednici. Ale ještě předtím nechte spolu působit všechny látky v pokojové teplotě po dobu 24 až 48 hodin. Docílíte tak ideálnímu rozložení a rozvinutí chuti vlastního e-liquidu.

V každém případě používejte pouze výrobky od prověřených dodavatelů. Neriskujte podomácku vyrobenými přísadami své zdraví ani svůj atomizér.

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce