Jak vybrat náplň do e-cigarety

Jak vybrat náplň do e-cigarety

Začínáte s vapováním nebo se v e-liquidech ještě nevyznáte? Připravili jsme pro vás průvodce výběrem té nejlepší náplně do e-cigarety podle vašich preferencí, přání a očekávání. Jak tedy vybrat náplň do e-cigarety a na co byste se měli ideálně zaměřit?

Náplně, příchutě, báze

Pro lepší orientaci začneme pěkně popořadě. V našem e-shopu najdete mezi produkty náplně, příchutě a báze. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Pokud máte e-cigaretu a potřebujete do ní e-liquid, pak se zaměřte na náplně. Slova náplň a e-liquid jsou synonyma. A náplň se pak skládá z příchutě a báze. Jak už název napoví, příchutě se starají o chuť při vapování a báze pak o množství nikotinu, dýmovost a další vlastnosti.

Oblíbené náplně EDGE

Proč se prodávají zvlášť? Jednoduše pro ty, kteří si raději míchají své domácí e-liquidy. Vyberou si oblíbenou příchuť a tu smíchají s bází s vlastnostmi, které preferují.

Ztrácíte se v pojmech z oblasti vapování? Přečtěte si náš Slovník vapování.

Jeden e-liquid, pět složek

Teď jsme si řekli, že náplň se skládá z báze a příchutě. Ale složek v e-liquidu je celkem pět. Jaké to jsou? Samozřejmě voda, dále aroma, nikotin a látky PG a VG v různém poměru. Počkat, co ty poslední dvě látky ze dvou písmen? Na ty byste se právě měli zaměřit při výběru náplně nejvíce.

PG (Propylenglykol)

Propylenglykol je přírodní bezbarvá kapalná látka, která se běžně využívá jako zvlhčovadlo v potravinářství, farmacii nebo například v kosmetickém průmyslu. E-liquidy obsahující větší množství PG v sobě skrývají řadu výhod. Mají intenzivnější chuť, méně se v e-cigaretě usazují a také se mnohém lépe absorbují do vaty, díky čemuž získáte větší hit při potažení.

VG (Vegetable glycerin)

Vegetable glycerin je rovněž přírodní bezbarvou látkou, která se získává například z kokosového nebo palmového oleje a která najde využití rovněž v potravinářském i kosmetickém průmyslu. E-liquidy s větším poměrem VG mají sladší chuť a při vapování budete vydechovat hustší páru. Tyto náplně se tak hodí například k trikům s kouřem.

Výrobci kombinují výhody obou látek a vyrábějí e-liquidy s různým poměrem PG a VG od 50:50 přes 70:50 až po 90:10 ve prospěch jedné i druhé látky.

Regulujte množství nikotinu

Nespornou výhodou užívání elektronických cigaret je možnost regulace příjmu nikotinu či dokonce jeho neužívání. Vapování je tak jednou z alternativ při odvykání od klasického kouření, což potvrdila i Francouzská národní lékařská akademie. V našem e-shopu totiž najdete i náplně kompletně bez nikotinu. Nemusíte se tak zbavovat svého zvyku a přesto šetřit své zdraví.

Beznikotinové náplně

Finální výběr je vždy na vás

Chutě se u člověka vývojem času mění. To platí jak u jídla, tak i u e-cigaret. Také chvíli trvá, než vyzkoušíte různé náplně a než pak najdete tu pravou. V každém případě vám přejeme šťastnou ruku při výběru. 

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

 

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce