Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

MTL vs DL vapování. Co je víc?

MTL vs DL vapování. Co je víc?

Vapeři se rozdělují na dva základní tábory. Jedni vyznávají MTL vapování, tedy pusa-plíce, a ti druzí zase DL, tedy přímo do plic. Proč vlastně neexistuje pouze jeden způsob, pro koho se který více hodí a k čemu dané způsoby vůbec slouží?

MTL vapování

Zkratka MTL znamená mouth to lung, volně přeloženo jako pusa-plíce. Jedná se o klasické šlukování, které můžete znát z kouření klasických cigaret. Páru z e-cigarety nasajete nejprve do svých úst a teprve pak vdechnete do plic, kdy ucítíte tolik vytoužený HIT. Jeho sílu ovlivňuje obsah nikotinu v e-liquidu. Čím více nikotinu, tím větší hit. Ale pozor na škrábání v krku. Navíc milovníci silných liquidů či míchači liquidů mohou pro větší obsah nikotinu zvýšit pomocí nikotinové soli

MTL vapování nejvíce využívají ti, kteří k vapování přechází z kouření klasických cigaret. A to jednoduše proto, že se to tomu nejvíce podobá, včetně vzhledu některých MTL e-cigaret. Dále si MTL vapování můžete všimnout mnohem více u žen, i když výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo. 

Výhodou MTL vapování je nižší spotřeba liquidu a delší výdrž baterie a nižší cena zařízení. Pomyslnou nevýhodou naopak nutnost pořídit silnější liquid v případě větší spotřeby nikotinu.

E-cigarety pro MTL vapování

Pro MTL vapování je přizpůsobena hned celá řada zařízení. Především jsou na to určené Pen-Style sady a POD systémy, případně jednorázovky. Výjimkou ale nejsou ani gripy, které díky svým nastavením zvládnou oba způsoby potahování. Stejně tomu tak je i u některých Pen-Style e-cigaret.

Výhodou těchto zařízení je, že jsou menší (skvěle se s nimi cestuje), mají dlouhou výdrž baterie a jsou nenáročné na údržbu.

Sečteno podtrženo MTL vapování znamená pro vás:

  • levnější zařízení
  • nižší spotřeba liquidu
  • vhodné jen pro řidší liquidy
  • nižší spotřeba baterie
  • diskrétní množství páry
  • nutnost silnějších liquidů v případě větší spotřeby nikotinu
  • vhodné pro ty, co chtějí přejít z kouření k vapingu

DL vapování

Na druhé straně DL vapování, tedy potahování přímo do plic (anglicky direct lung) můžeme přirovnat k potahování z vodní dýmky. Páru z e-cigarety vdechujete rovnou do plic, což v sobě skrývá řadu výhod a také některé nevýhody. Při DL vapování vydechujete více dýmu, což uvítáte například při tvorbě triků. Naopak v přítomnosti dalších lidí nebo při řízení automobilu to je spíše nežádoucí, otravné až nebezpečné. I při DL potahování můžete dostat parádní nikotinový hit v závislosti na síle nikotinu. Při DL vapování máte možnost více si vychutnat chuť daného liquidu.

Nevýhodou pak je, že spotřebujete mnohem více liquidu než při MTL a potřebujete mnohem silnější zařízení. Tím pádem musíte mít větší kapacitu baterie nebo budete prostě častěji nabíjet. Proto se u jiných e-cigaret než u gripů s DL potahováním setkáte pouze zřídka. Samozřejmě i zde výjimka potvrzuje pravidlo. 

Sečteno podtrženo DL vapování znamená pro vás:

  • větší nároky na zařízení
  • vyšší cena zařízení
  • větší spotřeba liquidů
  • lepší požitek z chuti
  • spousta dýmu
  • možnost triků

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce