Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Nesmysly, které kolují o e-cigaretách

Nesmysly, které kolují o e-cigaretách

Je to jako se vším. Někomu se něco nelíbí, a tak vznikají fámy a pomluvy. To se samozřejmě týká i elektronických cigaret a vapování. Jaké nesmysly můžete o e-cigaretách slyšet a co z toho už je fakt bizár? 

E-cigarety škodí víc než kouření: Blbost

Tohle mohl vymyslet jedině zapřísáhlý kuřák a možná kombinace strachu či obav z něčeho nového. Moc tomu nepomohla ani „epidemie poškození plic v USA”, která zamávala s tamním trhem e-cigaret, přestože se prokázalo, že k poškození vedlo vapování podomácku vyrobených e-liquidů s neověřenými přísadami včetně THC či jiných drog. Takže na vině nebyly e-cigarety nebo výrobci e-liquidů, ale v první řadě američtí Jirkové Babicové. Jako když si do tanku místo certifikovaných a zdraví bezpečných e-liquidů nalijete třeba benzín, asi nemůžete čekat, že vám z toho bude dobře. A pak se to někdo snaží svést na e-cigarety... 

Jenže e-cigarety a vapování není na světě žádnou novinkou, a tak mohly vzniknout studie, které tenhle mýtus o větší škodlivosti samozřejmě vyvrátily. Ve své tiskové zprávě uvádí francouzská Národní lékařská akademie (L’Académie nationale de médecine), že vapování je méně škodlivé než kouření, a to zhruba o 95 %. Na závěr akademie dodává, že díky vapování přestalo ve Francii kouřit přibližně 700 000 kuřáků. Faktem také je, že vapování se ve Velké Británii využívá jako oficiální alternativa při odvykání kouření a závislosti na nikotinu.

Pasivní vapování škodí: To určitě

Navážeme na předchozí část. Samozřejmě vdechnout právě vydechnutou páru není nic příjemného a v nějakém opakovaném množství to může asi být zdraví škodlivé, ale zde jde o něco trochu jiného. Ti, co šíří tento mýtus, mají spíš na mysli něco podobného jako v případě kouření klasických cigaret. Jenže při vapování nevdechujete ani nevydechujete škodlivé látky jako u cigaret. A co se týče nikotinu, ten zůstane hezky v teple v plicích vapera.

 

Při vapování se snadno otrávíte nikotinem: Leda ve snu

Co můžete nejsnadněji u elektronických cigaret regulovat, je příjem nikotinu. Ten je sice zdraví škodlivý a vysoca návykový, ale také snadno regulovatelný. V e-liquidech najdete různé množství nikotinu od 0 do 20 mg nikotinu na 1 ml e-liquidu. Abyste se otrávili, museli byste dostat 50 až 60 mg nikotinu. Při vapování se vám do těla dostane zhruba třetina množství nikotinu, který liquid obsahuje. To znamená, že byste museli vyvapovat v podstatě celou 10ml lahvičku s liquidem, což je prakticky nemožné. Kromě vás samotných by to nedala ani vaše e-cigareta.

A co vy? Slyšeli jste ještě větší bizár? Napište nám ho na daniel@vapemania.cz a rádi ho sem přihodíme.

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce