Jak vybrat e-cigaretu: Elektronická cigareta vs grip

Jak vybrat e-cigaretu: Elektronická cigareta vs grip

Elektronická cigareta nebo grip? Grip nebo e-cigareta? Každé zařízení má co do sebe. Ale co je lepší a pro koho? Tentokrát se podíváme na to, jak vybrat e-cigaretu z pohledu gripu nebo klasické elektronické cigarety.

Elektronické cigarety – jak to tedy je

V následujících řádcích vám pomůžeme zorientovat se v tom, jak vybrat e-cigaretu. Pod pojmem elektronická cigareta si můžeme představit veškerý hardware, který spadá do této problematiky. Jak jistě víte, existuje mnoho druhů e-cigaret od jednorázových přes pen style, pody až po gripy neboli módy. 

Jednorázová e-cigareta X4 MentolJednorázová e-cigareta X4 Mentol

Můžete se ale rovněž setkat se základním rozdělením na elektronické cigarety a gripy. Přičemž pojem elektronické cigarety zahrnuje jak jednorázové e-cigarety, které se po spotřebování jednoduše vyhodí, tak další zařízení, jako jsou například pen style e-cigarety. Ty mají dle typu různou kapacitu baterie, výkon, odpor žhavící hlavy, objem zásobníku na liquid apod. Většinou jde velikostně o menší zařízení připomínající tvarem při troše představivosti propisku, případně píšťalku.

Klasické e-cigarety jsou především určeny pro způsob potahování pusa plíce, což se podobá kouření klasických cigaret. Jaký je rozdíl mezi potahováním pusa plíce a vapováním do plic? O tom si přečtěte v našem článku

Pen style e-cigareta Joyetech Ego Aio

Pen style e-cigareta Joyetech Ego Aio vhodná pro začátečníky

Není grip jako grip

Označení grip nese především tělo e-cigarety, kde je uložena nabíjecí baterie, displej, případně LED indikátory, které informují o výkonu či stavu baterie. Jako grip je možné také označovat celý komplet e-cigarety, které se kromě samotného těla s baterií skládá také z clearomizéru. To je část se žhavící hlavou, zabudovanou nádobou na liquid a náustkem neboli drip tipem. Pokud se v pojmech z oblasti vapování trochu ztrácíte, mrkněte na náš slovník vapování

Gripy jsou tedy větší e-cigarety s pokročilejšími funkcemi, jako je nastavení výkonu, teploty spirál a další možnosti a vychytávky, jako je ochrana proti zkratu, přehřátí, podbití a desetivteřinová kontrola potahu. Další možností je například přepínání způsobů potahování mezi pusa plíce a vapováním do plic (jako u vodní dýmky). Tomu je třeba však přizpůsobit i typ náustku. 

Grip Smok Morph

Grip Smok Morph 219W s pokročilými funkcemi

Jak vybrat e-cigaretu

Klasika spíše pro začátečníky

Popis jednotlivých typů vám jistě napověděl, že klasické e-cigarety (ať už jednorázovky nebo pen style) se hodí spíše pro začátečníky, případně ty, kteří začínají vapovat v rámci odvykání od klasického kouření. 

Ty v sobě totiž skrývají pro začátečníky řadu výhod. Tou hlavní je snadná údržba. A pokud se nebavíme o jednorázových e-cigaretách, stačí pouze doplňovat liquid, nabíjet pomocí micro USB kabelu a užívat si bezstarostné vapování. Čas od času je také třeba pročistit náustek od zbytku liquidu, případně vyměnit žhavící hlavu. Náhradní žhavící hlava bývá však součástí balení většiny e-cigaret. A její výměna je snadná. 

Další výhodou je nízká pořizovací cena. I proto začátečníci volí zprvu tento druh. Nemusíte se bát investic do něčeho, co by vás třeba neoslovilo. A nakonec je to i způsob potahování pusa plíce, který připomíná kouření cigaret.

Gripy pro profíky

Jednodušší e-cigarety tak jsou vstupní branou do světa vapování a případně přestupní stanici pro gripy. Gripy z hlediska možností a pokročilých funkcí umožňují svým uživatelům hlubší proniknutí do tajů vapingu. Můžete tak prozkoumat odlišnost chutí při různém nastavení svého gripu a postupně tak najít nastavení a způsob, který vám vyhovuje nejvíce, případně dále objevovat nové chutě a způsoby. 

To už je jen na vás. Tak co, máte nyní jasno, jak vybrat e-cigaretu

Oblíbené náplně EDGE

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce