Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Zkoumáme výhody a nevýhody e-cigaret typu MOD

Zkoumáme výhody a nevýhody e-cigaret typu MOD

Elektronické cigarety typu „mod“ patří mezi pokročilé verze elektronických cigaret, které umožňují uživatelům upravit různé parametry, jako je výkon, teplota a další nastavení, aby si mohli přizpůsobit zážitek z vapování. Říká se jim také grip nebo se můžete setkat se zkratkou APV. Pojďme se společně podívat na jejich hlavní výhody a nevýhody.

Co je to MOD

Proč zrovna mod? Jedná se o zkratku anglického slova modified, což lze přeložit jako modifikovaný. Můžete se také setkat s názvem grip. Tím se ale myslí především část, za kterou mod držíte. Grip lze totiž přeložit také jako úchop. Někdy se můžete setkat i se zkratkou APV, což znamená Advanced Personal Vaporizer. Mnohem častěji ale narazíte na box mod, což odráží tvar e-cigarety.

Výhody elektronických cigaret typu mod

box mod elektronická cigareta

Nastavitelný výkon a teplota

Můžete si upravit výkon a teplotu, což umožňuje jemnější kontrolu nad produkovanou parou a chutí vybraného liquidu. 

Větší kapacita baterie

Mody často mají větší kapacitu baterie než standardní e-cigarety, což znamená delší dobu použití mezi nabitím. Většina menších e-cigaret nabízí kapacitu baterie tak na jeden den. Modem si zavapujete v závislosti na parametrech daleko déle. 

Větší nádrž na e-liquid

Zatímco běžné e-cigarety mají standard 2 ml nádrže, mnoho modů má větší nádrž na e-liquid (5 ml a více), což umožňuje delší dobu vapování bez nutnosti doplňování liquidu.

Podpora různých odporů atomizerů

 E-cigarety typu mod často podporují širší rozsah atomizerů s různými, což umožňuje různorodý zážitek z vapování. Základem je předem si zjistit kompatibilitu – nejčastěji přes závit (510).

Pokročilé funkce

Mody zpravidla nabízejí i další funkce, jako je možnost nastavit si různé režimy vapování (například watt, teplota, bypass), paměťové nastavení a podobně.

Větší zážitek z nikotinu

Silnější zařízení, jako jsou mody, zvládnou utáhnout liquidy s vyšším obsahem nikotinu, aniž by vás to škrábalo v krku. Dá se to také vyřešit liquidy s nikotinovou solí. 

 

Nevýhody modů

Jako vše ostatní, i mody v sobě skrývají řadu nevýhod. Záleží ale spíš na úhlu pohledu. 

Složitější zařízení

Tohle je jasné. Vzhledem k pokročilým funkcím mohou být mody složitější pro nové uživatele, kteří se s tímto typem zařízení teprve seznamují.

Vyšší cena

Mody často mají vyšší pořizovací náklady než standardní e-cigarety. Je to díky propracovanosti, pokročilým funkcím. Zkrátka víc muziky za víc peněz.

Méně praktické

Kvůli větší baterii a pokročilejším funkcím mohou být mody větší a těžší, což může být některými uživateli považováno za nevýhodu. Nevejdou se tak dobře do kapsy či kabelky.

Větší nároky na údržbu

Mody mohou vyžadovat pečlivější údržbu a čištění, zejména pokud jsou používány s pokročilými atomizery a cívkami.

Potřeba znalostí

Abyste mohli plně využít možností modu, je nutné mít určité znalosti o elektronických cigaretách, cívkách, bateriích a dalších technických aspektech týkajících se například i liquidů (poměr PG a VG apod.)

Abychom to zhodnotili, elektronické cigarety typu mod jsou vhodné pro zkušenější uživatele, kteří chtějí jemně upravovat svůj zážitek z vapování a mají zájem o technické aspekty vapování. Pro ty nepředstavují zmíněné nevýhody žádný problém. Ale pro nové uživatele mohou být mody složitější a náročnější na ovládání.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce