Jak na subohmové vapování

Jak na subohmové vapování

Subohmové vapování je specifickou záležitostí části vaperů. Co je to subohmové neboli nízkoodporové vapování, jaké jsou jeho hlavní výhody a proč jej řada vaperů upřednostňuje? Pojďme se na to podrobněji podívat v našem dalším článku.

Co je to subohmové vapování

Subohmové vapování se týká součástek uvnitř elektronické cigarety. Jak jsme výše nakousli, jedná se o vapování s nízkým odporem žhavící hlavy. Odpor žhavící hlavy činí v tomto případě do 1 ohmu. Běžně se setkáte s odporem žhavící hlavy v rozmezí 1,5 až 3 ohm. 

K čemu je to dobré? Díky nižšímu odporu se žhavící hlava zahřeje na vyšší teplotu, z čehož můžete těžit při použití speciálních náplní. Při subohmovém vapování se používají hutší náplně, tedy náplně s větším obsahem VG. A to s sebou přináší řadu výhod.

V čem spočívají výhody nízkoodporového vapování

Jak jistě víte, náplně s vyšším obsahem VG (vegetable glycerin) jsou nejen hustší, ale mají také sladší chuť a produkují hustší dým než náplně s vyšším obsahem PG. O tom, jak se zorientovat ve světě e-liquidů, jsme sepsali článek Jak vybrat náplň do e-cigarety.

Pokud se ztrácíte v pojmech vapování, pak se vám může hodit náš Slovník vapování.

A teď k samotným výhodám subohmového vapování. Tou největší výhodou a důvodem, proč vapeři tento způsob vapování preferují, je bezesporu hustý dým. Díky nižšímu odporu a tedy vyššímu proudu, který přichází z baterie, se zvyšuje teplota žhavící hlavy. Tím pádem se odpařuje více e-liquidu. A pokud ten obsahuje vyšší poměr VG, hustotu dýmu máte zaručenou.

Další výhodou subohmového vapování je, že vám umožňuje potažení rovnou do plic, což řada vaperů bezpochyby ocení. Zejména pak při tvorbě hustého dýmu. Můžete se tak rovnou soustředit třeba na triky z páry.

 

Poslední výhodou je intenzivnější chuť, kterou subohmové vapování ještě více umocní. Náplně s vyšším obsahem VG jsou přirozeně sladší, a tak jde především o ovocné a další sladké příchutě, které si vychutnáte ještě více. 

Jak na to

Abyste si mohli vychutnat nebo vyzkoušet subohmové vapování, je potřeba, abyste dodrželi několik zásad. V první řadě potřebujete vysoce výkonnou baterii. Jak jsme výše zmínili, díky nízkému odporu proudí ke žhavící hlavici více proudu. Při použití slabé baterie byste nedosáhli dostatečného zahřátí žhavící hlavice a tím tedy žádného efektu.

Poté je potřeba vybrat žhavící hlavu s odporem do 1 ohmu. V neposlední řadě si také nezapomeňte zkontrolovat, zda samotná elektronická cigareta umožňuje subohmové vapování. Pokud si tím nejste jisti, obraťte se na nás a my vám rádi poradíme.

Jak na triky z páry

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce