Jak skladovat náplně do e-cigaret

Jak skladovat náplně do e-cigaret

Potrpíte si na pořádné zásobě e-liquidů nebo rádi střídáte své oblíbené přichutě? Pak byste jistě měli znát základní pravidla pro skladování náplní do elektronických cigaret. Proč? Přeci aby vám vydržely co nejdéle a chutnaly co nejlépe. Tak pojďme na to.

Co je to e-liquid

E-liquid je náplň do elektronických cigaret. Můžete ji pořídit již hotovou nebo si ji sami namíchat z příslušné báze a příchutě. Jak na to, se dozvíte v našem návodu Jak namíchat vlastní e-liquid.

Náplně můžete pořídit v různém poměru PG a VG. O tom, podle čeho vybrat vhodný e-liquid, se můžete dočíst v našem článku Jak vybrat náplň do e-cigarety.

Oblíbené náplně EDGE

Skladujte v chladu a temnu

Prvním důležitým tipem je skladování náplní v chladu a temnu. E-liquidy se moc nekamarádí s letním počasím, takže na okenní parapet si je určitě nepokládejte. Alespoň ne dlouhodobě. Sluneční záření a přílišné teplo by mohly způsobit dokonce ztrátu chuti nebo samovolné odpaření náplně. Pokud chcete co nejvíce prodloužit životnost náplní, vložte je rovnou do chladničky

Pozor na příliš chladu

Kdo by chtěl ještě více prodloužit životnost e-liquidu tím, že jej vloží do mrazáku nebo v zimě za okno, určitě nepochodí. Náplně totiž nesnesou ani přílišný chlad. Ten by mohl rovněž zapříčinit ztrátu chuti. Dva roky trvanlivosti však považujeme za dostačující pro včasnou spotřebu náplně. 

Sledujte datum spotřeby

Stejně jako jiné zboží, i náplně do e-cigaret disponují určitou spotřební lhůtou. Nejčastěji to bývají dva roky od data výroby. Datum expirace najdete na krabičce e-liquidu, případně přímo na lahvičce náplně. Nezapomeňte ho vždy pečlivě zkontrolovat. Po uplynutí doby použití se může změnit jak barva náplně, tak její hustota. V každém případě vám nedoporučujeme používat e-liquidy s prošlým datem spotřeby. Těch pár mililitrů se přeci případně oželit dá. 

 

Před použitím do pokojové teploty

Je to jako s hovězím steakem. Ten byste měli před tepelnou úpravou vyjmout z lednice a nechat odpočinout při pokojové teplotě i několik hodin. A stejně tak tomu je v případě e-liquidu. Před jeho použitím jej vyjměte z chladničky a nechte odpočinout v pokojové teplotě klidně i 24 hodin. Dosáhnete tak nejlepší chuti své náplně, protože se všechny látky uvnitř lahvičky rovnoměrně smísí.

E-liquid do rukou dětem nepatří

Stejně jako by děti a mladiství neměli přijít do kontaktu s e-cigaretou, u e-liquidů to platí dvojnásob. Náplně do e-cigaret ukládejte vždy mimo dosah dětí, abyste zamezili jejich kontaktu. Stejně tak dbejte na to, aby se e-liquid nedostal do kontaktu s vašimi domácími mazlíčky. Pokud vám nelezou do chladničky, mělo by to být v pohodě.

Potřebujete doplnit zásoby náplní? Vyzkoušejte nové chutě, nebo vsaďte na osvědčené klasiky z naší nabídky.

 

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce