MTL vs DL vapování. Co je víc?

MTL vs DL vapování. Co je víc?

Vapeři se rozdělují na dva základní tábory. Jedni vyznávají MTL vapování, tedy pusa-plíce, a ti druzí zase DL, tedy přímo do plic. Proč vlastně neexistuje pouze jeden způsob, pro koho se který více hodí a k čemu dané způsoby vůbec slouží?

MTL vapování

Zkratka MTL znamená mouth to lung, volně přeloženo jako pusa-plíce. Jedná se o klasické šlukování, které můžete znát z kouření klasických cigaret. Páru z e-cigarety nasajete nejprve do svých úst a teprve pak vdechnete do plic, kdy ucítíte tolik vytoužený HIT. Jeho sílu ovlivňuje obsah nikotinu v e-liquidu. Čím více nikotinu, tím větší hit. Ale pozor na škrábání v krku. Navíc milovníci silných liquidů či míchači liquidů mohou pro větší obsah nikotinu zvýšit pomocí nikotinové soli

MTL vapování nejvíce využívají ti, kteří k vapování přechází z kouření klasických cigaret. A to jednoduše proto, že se to tomu nejvíce podobá, včetně vzhledu některých MTL e-cigaret. Dále si MTL vapování můžete všimnout mnohem více u žen, i když výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo. 

Výhodou MTL vapování je nižší spotřeba liquidu a delší výdrž baterie a nižší cena zařízení. Pomyslnou nevýhodou naopak nutnost pořídit silnější liquid v případě větší spotřeby nikotinu.

E-cigarety pro MTL vapování

Pro MTL vapování je přizpůsobena hned celá řada zařízení. Především jsou na to určené Pen-Style sady a POD systémy, případně jednorázovky. Výjimkou ale nejsou ani gripy, které díky svým nastavením zvládnou oba způsoby potahování. Stejně tomu tak je i u některých Pen-Style e-cigaret.

Výhodou těchto zařízení je, že jsou menší (skvěle se s nimi cestuje), mají dlouhou výdrž baterie a jsou nenáročné na údržbu.

Sečteno podtrženo MTL vapování znamená pro vás:

  • levnější zařízení
  • nižší spotřeba liquidu
  • vhodné jen pro řidší liquidy
  • nižší spotřeba baterie
  • diskrétní množství páry
  • nutnost silnějších liquidů v případě větší spotřeby nikotinu
  • vhodné pro ty, co chtějí přejít z kouření k vapingu

DL vapování

Na druhé straně DL vapování, tedy potahování přímo do plic (anglicky direct lung) můžeme přirovnat k potahování z vodní dýmky. Páru z e-cigarety vdechujete rovnou do plic, což v sobě skrývá řadu výhod a také některé nevýhody. Při DL vapování vydechujete více dýmu, což uvítáte například při tvorbě triků. Naopak v přítomnosti dalších lidí nebo při řízení automobilu to je spíše nežádoucí, otravné až nebezpečné. I při DL potahování můžete dostat parádní nikotinový hit v závislosti na síle nikotinu. Při DL vapování máte možnost více si vychutnat chuť daného liquidu.

Nevýhodou pak je, že spotřebujete mnohem více liquidu než při MTL a potřebujete mnohem silnější zařízení. Tím pádem musíte mít větší kapacitu baterie nebo budete prostě častěji nabíjet. Proto se u jiných e-cigaret než u gripů s DL potahováním setkáte pouze zřídka. Samozřejmě i zde výjimka potvrzuje pravidlo. 

Sečteno podtrženo DL vapování znamená pro vás:

  • větší nároky na zařízení
  • vyšší cena zařízení
  • větší spotřeba liquidů
  • lepší požitek z chuti
  • spousta dýmu
  • možnost triků

PS: Nenabádáme a nepodporujeme kouření ani závislost na nikotinu. Pokud jste nekuřák, nezačínejte s tím.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 400 Kč

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Rychlé dodání
Do 3 dnů

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce